Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Ιουλ-2018 17:29

  Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Γεγονός αποτελεί η σύσταση της "Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης - ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.", σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

  Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με τη νομική μορφή Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και με Α.Μ. 489179, με σχετική καταχώρηση στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  Μέλη της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. αποτελούν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α.) που λειτουργούν στο πλαίσιο του Ν.3029/2002 και πρωταρχικός της σκοπός είναι η προώθηση του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης.

  Πιο αναλυτικά, βασικοί σκοποί της  ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. είναι η προβολή και η ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης ως δεύτερου πυλώνα ασφάλισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, η ανάδειξη της σημασίας του θεσμού μέσα από το πρίσμα των πλεονεκτημάτων που παρέχονται στα μέλη των Τ.Ε.Α. βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η ανάπτυξη - βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού, κανονιστικού, επενδυτικού και διοικητικού πλαισίου λειτουργίας του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και η εκπροσώπηση των μελών της σε θεσμικά όργανα, ευρωπαϊκούς θεσμούς και  fora. 

  Επιπλέον, η δημιουργία, διατήρηση και ανάπτυξη δεσμών ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της καθώς και η συμβολή στη διαμόρφωση κοινής και ενιαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και η εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στα θέματα που αφορούν τα μέλη της. 

  Κατά την έναρξη λειτουργίας της, η Ένωση διοικείται, βάσει Καταστατικού, από εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι η εξής:

  Πρόεδρος είναι της ΕΛΕΤΕΑ είναι ο  κος. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Α΄ Αντιπρόεδρος είναι ο κος.   Ευάγγελος Θωμόπουλος, ( Πρόεδρος ΤΕA-INTERAMERICAN). B΄ Αντιπρόεδρος είναι ο κος.   Χαράλαμπος Φύτρος, Εκπρόσωπος ΤΕΑ-JOHNSON & JOHNSON. Γενικός Γραμματέας, ο κος.   Ιωάννης Τζανάκος ( Διευθυντής ΤΕΑ-ΠΑΣΙΑΛ & ΕΑ)  και Ταμίας, ο κος.       Κοσμάς Τσακιρίδης ( Ταμίας ΤΕΑ-ΙΣΘ).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων