Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 12:33

  Βούτσης: Αναγκαίο ένα βιώσιμο σύστημα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βούτσης: Αναγκαίο ένα βιώσιμο σύστημα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

  Στην ανάγκη βιώσιμου συστήματος, με δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών και τήρηση της βασικής αρχής αλληλεγγύης κατά τη διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος της μετανάστευσης, αναφέρεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενόψει της συνόδου για το Προσφυγικό.

  Ειδικότερα, σε επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και της εισηγήτριάς του για τη μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, Cecilia Wikström, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενόψει και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί σήμερα και αύριο το Προσφυγικό.

  Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε εξόχως σημαντική τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της θεσμοθέτησης ενός μόνιμου, αυτόματου και υποχρεωτικού μηχανισμού ανακατανομής, καθώς και υπέρ της ελάφρυνσης του κράτους πρώτης εισόδου. Περαιτέρω, εξέφρασε τη στήριξή του "στην ευόδωση των προσπαθειών που γίνονται για την επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος" επισημαίνοντας ότι "η μεταναστευτική κρίση έχει οδηγήσει σε μια αναμφιβόλως εξαιρετικά δύσκολη θέση τα κράτη μέλη της ΕΕ και κατά συνέπεια και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καθιστώντας πλέον αδήριτη ανάγκη την αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου".

  "Όπως γνωρίζετε", αναφέρει ο κ. Βούτσης, "η χώρα μου βρίσκεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων ασύλου στην ΕΕ. Θεωρούμε ότι η ύπαρξη ενός βιώσιμου συστήματος που θα βασίζεται στον δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών και στη βασική αρχή της αλληλεγγύης είναι εκ των πραγμάτων απαραίτητη και επιτακτική ανάγκη για την εξασφάλιση της συνοχής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος κατά τη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος, όπως είναι η μετανάστευση".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων