Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιουν-2018 18:16

  Για "πολιτική δίωξη" και απειλές κατά της ζωής του κάνει λόγο ο Αρτέμης Σώρρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Για "πολιτική δίωξη" και απειλές κατά της ζωής του κάνει λόγο ο Αρτέμης Σώρρας

  Μια πολιτική και οικονομική σκευωρία - αντικρουόμενων συμφερόντων - σε βάρος του, καταγγέλλει σε ένα υπόμνημα 100 σελίδων, το οποίο υπέβαλε στον ανακριτή ο επικεφαλής της οργάνωσης "Ελλήνων Συνέλευσις" Αρτέμης Σώρρας.

  Παρά το γεγονός ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την προφυλάκισή του, έχει σημειολογική σημασία να παρατεθούν, καθώς ο φυγόδικος επί 16 μήνες κατηγορούμενος επιμένει σε μια σειρά από πράγματα τα οποία τον οδήγησαν σε αυτήν ακριβώς τη θέση.

  "Έχω τα δισ." 

  -"Είχα και έχω στερεά την πεποίθηση για τα χρηματοοικονομικά μου εργαλεία, που είναι κυρίαρχη βούλησή μου να βοηθήσω την Ελλλάδα και τους απανταχού Έλληνες ", λέει και επιμένει πως ειναι "πλήρης, αποκλειστικός, διαφιλονίκητος νόμιμος κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε." συγχωνευθείσης δι' απορροφήσεως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." ονομαστικής αξίας εκάστης εκατόν είκοσι πέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων, οι οποίες λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 δις ευρώ η κάθε μία. Στις 28-9-2012 κατέθεσα πρόταση χρηματοδότησης της Ελλάδος για το ποσό των Εξακοσίων Δισεκατομμυρίων (600.000.000.000) Δολλαρίων ΗΠΑ, θέτοντας ως αντασφάλεια χρεόγραφα-διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange- IBOE) του US Treasury.  Για την πρότασή μου αυτή ενημέρωσα όλους τους σχετικούς εθνικούς φορείς καθώς και τους λειτουργούς του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ (ΤΡΟΪΚΑ) καθώς και την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και όλα τα αρμόδια τμήματα.  Την πρότασή μου συνόδευαν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και υποστηρικτικά έγγραφα με πλήρη σοβαρότητα και διαφάνεια και ειδικότερα προσαρτήθηκε και η πιστοποίηση της κατάθεσης σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας".

  -Κατηγορεί την Τράπεζα της Ελλάδος ότι όχι μόνο δεν ενήργησε, ως όφειλε, για την είσπραξη των περίφημων 600 δις δολαρίων αλλά την παρεμπόδισε "εξυπηρετώντας ενδεχομένως συμφέροντα των δανειστών". 

  -Δηλώνει άγνοια  πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης:  "Η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση", είπε και συμπλήρωσε:  "Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη". 

  "Πολιτική δίωξη"

  Όσο για τους λόγους της δίωξής του για τον Σώρρα, αυτοί είναι ξεκάθαρα "πολιτικοί". Και εξυφάνθηκε όταν ο πολιτικός του φορέας έδειξε τη δυναμική του και το "πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε".

  -"Όταν ο πολιτικός φορέας άρχισε να ενδυναμώνεται στην Λαϊκή βάση και όταν ανοίχθησαν περισσότερα από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το παρόν πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε και θέλησε, μη συλλαμβάνοντας ούτε έναν κουκουλοφόρο, τέτοιοι παρακρατικοί μας επετίθεντο, είτε με καταστροφές και πυρπολήσεις των γραφείων του πολιτικού μας φορέα, είτε με απόπειρες δολοφονίας μου, είτε με εκφοβισμό των μελών μας, είτε αλλά κυρίως με την άσκηση διώξεως εναντίον μου, με αναπόδεικτες και έωλες και αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες να με εξοντώσει, να με φιμώσει και να με αναγκάσει να αρνηθώ τα αυταπόδεικτα οικονομικά μου εργαλεία. Είναι, λοιπόν, κυρίως και σαφέστατα πολιτική η εναντίον μου δίωξη".

  -Ισχυρίζεται επίσης ότι ο ίδιος ουδέποτε προέτρεψε τους υποστηρικτές του να μην πληρώσουν τα χρέη τους.  "Αντιθέτως πάντοτε προέτρεπα, καθόσον αφορά την πληρωμή των χρεών των πολιτών, αλλά και των δικών μου και μάλιστα και εγγράφως". Όσο για τις  20.000 ευρώ που φέρεται να έταζε σε κάθε πολίτη ο οποίος θα τον ψήφιζε στις εκλογές ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το ποσό αυτό αφορούσε όλους τους Έλληνες! "ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ δημόσια ή ιδιωτικά. Οι συκοφάντες μου, αναφέρονται στο ποσό των 20.000 ευρώ που θα λάβουν οι Έλληνες μόλις η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ πάρει την εξουσία" είπε χαρακτηριστικά. "Τίποτε δεν έκανα εν κρυπτώ, και όλα όσα έκανα ήταν δημόσια και με δική μου βούληση περιήρχοντο σε γνώση όλων των ανωτέρω Φορέων με έγγραφο τρόπο και με τα συνοδεύοντα αποδεικτικά στοιχεία, πράγμα που δεν συνάδει ούτε συνηγορεί σε εγκληματική δραστηριότητα, πολύ δε περισσότερο σε συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση", ανέφερε στην απολογία του.

  Παναγιώτης Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων