Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουν-2018 08:13

  Ο Σώρρας ενώπιον της Δικαιοσύνης και του κινδύνου προφυλάκισης και (αν καταδικαστεί) ισοβίων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Σώρρας ενώπιον της Δικαιοσύνης και του κινδύνου προφυλάκισης και (αν καταδικαστεί) ισοβίων

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Με ένα κατηγορητήριο που του δημιουργεί τεράστια νομικά προβλήματα και κινδύνους στέρησης της ελευθερίας, οδηγείται σήμερα στον ανακριτή  ο ιδρυτής της "Ελλήνων Συνέλευσις" Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σωρεία κακουργημάτων που τον βαρύνουν, σχετικά με τη δράση του πολιτικού φορέα που ακόμη και σήμερα ισχυρίζεται πως μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

  Ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη στον Άλιμο προχθές Σάββατο, καταζητούμενος επί 16 μήνες, καλείται να λογοδοτήσει για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Όσο για το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης, ο συνδυασμός  της βαρύτητας των αδικημάτων με την πολύμηνη φυγοδικία του, το καθιστά πολύ πιθανό. 

  Βαρύτατες κατηγορίες 

  Τα αδικήματα για τα οποία θα απολογηθεί είναι αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

  Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

  Η δικογραφία σε βάρος του Αρ. Σώρρα και των συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της "Ελλήνων Συνέλευσις".

  Η εισαγγελική λειτουργός διαπιστώνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προτροπή της ΜΚΟ του Αρτέμη Σώρρα προς πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα περίφημα 600 δισ ευρώ που διαθέτει η "Ελλήνων Συνέλευσις", είναι δύσκολο να υπολογιστεί προς το παρόν, καθώς μόνο σε εφορίες φαίνεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 "εξώδικα Σώρρα". Στο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφεται επίσης η περίπτωση ασφαλιστικού φορέα του οποίου η ζημιά φθάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές για τις οποίες εστάλησαν περίπου 120 "εξώδικα Σώρρα".

  Συμπαράσταση 

  Πάντως πάρα το γεγονός ότι τόσο καιρό εμφανίζονταν διασπαστικές τάσεις στην οργάνωσή του, τώρα με την εμφάνισή του μέσω της σύλληψης, τα δεδομένα πιθανόν αλλάζουν. Έτσι  σε δελτίο Τύπου που έχει αναρτήσει στη σελίδα της η οργάνωσή του, ισχυρίζεται πως ο "πρόεδρος του έθνους των Ελλήνων" δεν κρυβόταν από τον Μάρτιο του 2017 -που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του με βάση την ποινική του δίωξη από την κ. Αυλίδου- αλλά "προστάτευε, ως όφειλε, τη ζωή του", καθώς η δίωξή του είναι πολιτική και έχει στόχο "τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων". Η οργάνωση καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν στον ιδρυτή της, σήμερα  στα δικαστήρια, ενώ θεωρεί πως η σύλληψη του δεν είναι άσχετη με το "ξεπούλημα της Μακεδονίας". Σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για υπόθεση υπεξαίρεσης. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή. Η καταδίκη εκείνη είχε οδηγήσει "στην παρανομία" τον Αρτέμη Σώρρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων