Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιουν-2018 21:13

  Reuters: Θετικός ο αντίκτυπος της συμφωνίας με πΓΔΜ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Reuters: Θετικός ο αντίκτυπος της συμφωνίας με πΓΔΜ

  Την πιθανότητα η συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό να ενισχύσει τις πιθανότητες της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία με τους πιστωτές της για το χρέος εξετάζει το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.

  Η ελπίδα είναι ότι η καλή θέληση που έδειξε η Αθήνα θα οδηγήσει σε θερμότερη από το συνηθισμένο υποδοχή στο Eurogroup της Πέμπτης όπου θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα της Ελλάδας για την έξοδο της από το πρόγραμμα διάσωσης, επισημαίνουν αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Ευρώπη στο πρακτορείο.

  Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε εξάλλου την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία θα έχει θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο. "Νομίζω η συμφωνία θα βοηθήσει (την Ελλάδα) στις συνομιλίες για το χρέος. Η κυβέρνηση θα πάει στις συνομιλίες με διαφορετική ψυχολογία", σημείωσε ο αξιωματούχος ο οποίος δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος διευκρινίζει πάντως ότι η συμφωνία ποτέ δεν συνδέθηκε με τις συνομιλίες για το χρέος.

  Από την πλευρά του Έλληνας αξιωματούχος σημειώνει "ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι [η συμφωνία] θα έχει θετικό αντίκτυπο, καθώς η Ελλάδα εμφανίζεται ως δύναμη που επιλύει τα προβλήματα αντί να τα δημιουργεί". Ο ίδιος αξιωματούχος απορρίπτει πάντως τις εικασίες ότι η όποια ανακούφιση χρέους θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των συνομιλιών Ελλάδας – πΓΔΜ. "Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια απαίτηση, δεν έγινε κανένα αντάλλαγμα".

  Πρόσωπο με συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις καθώς η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να είναι περισσότερο γενναιόδωρη στις συζητήσεις για το χρέος, εν μέσω μαλιστα της εσωτερικής αναταραχής  που γνωρίζει για τη μεταναστευτική πολιτική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων