Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιουν-2018 19:16

  Εκκλησία κατά κράτους για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκκλησία κατά κράτους για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

  Με πολλά επιχειρήματα περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων άλλα και αρκετά που εκπορεύονται από διδαχές του Γέροντα Παΐσιου, η εκκλησία στρέφεται εκ νέου κατά της πολιτείας για τις τις νέες ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες που θα τεθούν σε κυκλοφορία και περιέχουν  ηλεκτρονικό τσιπάκι. 

  Στο ΣτΕ προσέφυγαν 4 ιερωμένοι (ένας αρχιμανδρίτης και 3 πρωτοπρεσβύτεροι), η "Εστία Πατερικών Μελετών" και δύο δικηγόροι και ζητούν να ακυρωθεί η από 27.4.2018 κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων -οι οποίες περιέχουν "RFID chip"-  και καθορίζει τι προσωπικά στοιχεία θα περιλαμβάνουν (μεταξύ των άλλων,  μητρώο κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ομάδα αίματος και rhesus (προαιρετικά), κ.λπ. 

  Οι προσφεύγοντες πέραν των παραβιάσεων της νομοθεσίας, του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ που επικαλούνται αναφέρονται εκτενώς και στο κείμενο του Αγίου Παΐσιου: "Τα σημεία των καιρών". Αναφέρουν δηλαδή πως στο προφητικό κείμενό του τα έχει προβλέψει όλα αυτά, ενώ υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρωθεί 3 εκατομμύρια υπογραφές Ορθοδόξων Χριστιανών οι οποίοι καταδικάζουν την ηλεκτρονική ταυτότητα.

  Τέλος, αναφέρουν ότι η υπουργική απόφαση δεν προβλέπει εναλλακτικά μέτρα-λύση για τους αντιρρησίες λόγω θρησκευτικής συνείδησης.
   
  Υπογραμμίζουν ότι τα   στοιχεία  που περιλαμβάνονται στο "RFID chip" των νέων ταυτοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί η συγκατάθεση των πολιτών, αποτελούν προσωπικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με το πρόσωπο του κάθε πολίτη, ενώ αποθηκεύεται και ελέγχεται   κάθε συναλλαγή του είτε με τις  δημόσιες είτε με τις ιδιωτικές υπηρεσίες.

  Υποστηρίζουν επίσης ότι το τσιπάκια αυτό θα δείχνει διαρκώς και την ακριβή γεωγραφική θέση του πολίτη. 

  Παναγιώτης Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων