Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 15:32

  Προσφυγή κατά του ασύλου στον δεύτερο Τούρκο κατέθεσε ο Δ. Βίτσας

  Προσφυγή κατά του ασύλου στον δεύτερο Τούρκο κατέθεσε ο Δ. Βίτσας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:45

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Προσφυγή με την οποία προσβάλλει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο τη χορήγηση ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, Γκιουζέλ Αχμέτ, υπέβαλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Η –αναμενόμενη– προσφυγή υποβλήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο και με αυτή, όπως και στην περίπτωση του πρώτου αξιωματικού, ζητείται η ακύρωση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο και στον συγκεκριμένο αξιωματικό.

  Ο υπουργός ζητεί την ακύρωση του ασύλου, ενώ εμπεριέχεται αίτηση αναστολής της απόφασης, καθώς και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής. Η υπόθεση χρεώθηκε στο ΣΤ' τμήμα του Διοικητικού Εφετείου και τουλάχιστον το αίτημα προσωρινής διαταγής θα πρέπει να συζητηθεί αμέσως (εντός ημερών), και σε σύντομο χρονικό διάστημα η αίτηση αναστολής του ασύλου. Και τα δυο αιτήματα μπορούν να γεννήσουν άμεσο έννομο αποτέλεσμα, δηλαδή εφόσον έχει αφεθεί ελεύθερος ο αξιωματικός από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού, μπορεί να οδηγήσει στην κράτησή του εκ νέου. Και πάλι όμως για λίγες μέρες αφού εντός του Μαΐου θα πρέπει και οι υπόλοιποι 7 (ήδη ο ένας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) να αφεθούν ελεύθεροι.

  Όσον αφορά στην αίτηση ακύρωσης, αυτή μπορεί μεν να συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο πλην δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση αφού εκκρεμεί η πιλοτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, η οποία θα καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους. Η απόφαση δε του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί, πιθανόν, εντός του Μαΐου. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σκάνδαλο το άσυλο και στον δεύτερο Τούρκο 

  Γιατί δόθηκε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό λίγο πριν την απελευθέρωσή του

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ