Θρίλερ με επιλογή νέου Διοικητή ΕΦΚΑ - Δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ

Πέμπτη, 29-Μαρ-2018 12:17

Θρίλερ με επιλογή νέου Διοικητή ΕΦΚΑ - Δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:21

Της Μαρίας Νταλιάνη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιλογή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δεν προτίθεται να ψηφίσει θετικά.

Αυτό τυπικά σημαίνει ότι είναι στον αέρα η πλειοψηφία, η οποία απαιτείται για την εκλογή του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Ε. Μαρίνου, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 11 θετικές ψήφοι στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία μετατέθηκε από τις 14:45 για τις 16:00 και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, έχει ζητήσει την απόσυρση της υποψηφιότητας από τον ίδιο τον υποψήφιο.

Χθες υπήρξε μια θυελλώδης συνεδρίαση με απρόσμενη κατάληξη. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος προέδρευε στην αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, αναγκάστηκε να διακόψει, όταν διαπίστωσε "οριακό αποτέλεσμα" 10-10 επί των παρόντων.

Υπήρξαν δέκα θετικές γνώμες βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 6 κατά και τέσσερα "παρών". Ενώ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν θετική ψήφο οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισαν "ναι αλλά με ερωτηματικό" καθώς όπως δήλωσε ο κ. Βαρεμένος δεν πείστηκαν από την απάντηση του κ. Ευστάθιου (Στάθη) Μαρίνου ως προς το ηθικό θέμα που παρουσίασε η ΝΔ. Δηλαδή την συμμετοχή του σε ΕΠΕ  η οποία είχε συμβάσεις με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ , στην οποία ΗΔΙΚΑ ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του Διευθύνοντος συμβούλου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι διαβίβασε τις μετοχές του προχθές , δηλαδή μία ημέρα πριν την ακρόασή του από την Βουλή, ενώ υπερασπίστηκε την επαγγελματική επάρκεια του συνεταίρου του.

Ο κ. Στάθης Μαρίνος ήταν στην ομάδα των συνεργατών της πρώτης Προέδρου της Βουλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ενώ με αυτή την ιδιότητά του είχε εμπλακεί σε δικαστική διένεξη η οποία κατέληξε σε βάρος του, με υπαλλήλους της Βουλής και αντικείμενο τις κάμερες ασφαλείας του υπόγειου πάρκινγκ του Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

- Σοβαρές καταγγελίες της ΝΔ για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΦΚΑ