Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Φεβ-2018 13:05

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το "10ο Annual Forecast Dinner"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 το "10ο Annual Forecast Dinner" της Ελληνικής Ένωσης CFA, με θέμα "2018 Outlook in financial markets and troubled assets"

  Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Hilton Athens Hotel, μέλη της Ένωσης και άλλα στελέχη του χρηματοοικονομικού χώρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες τριών διακεκριμένων ομιλητών, του κ. Colin Ellis, Chief Credit Officer, EMEA, Managing Director, Credit Strategy, Moody’s Investors Service, του κ. Emil Yiannopoulos, Clients and Markets Leader, PwC Greece και της κας Αγαθής Παφίλη, Senior Regulatory Policy Advisor, European Fund and Asset Management Association (EFAMA).

  Μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Ένωσης κ. Λουκά Δέδε, CFA ακολούθησε η καθιερωμένη διαδικασία της πρόβλεψης της πορείας βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, επιτοκίων, ισοτιμιών και δεικτών εμπορευμάτων σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο για το 2018. Στον απόηχο των πρόσφατων χρηματοικονομικών τάσεων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν για πρώτη φορά πρόβλεψη σχετικά με την πορεία της τιμής του Bitcoin. Εν συνεχεία βραβεύτηκαν οι τρεις νικητές με τις περισσότερες σωστές προβλέψεις για την προηγούμενη χρονιά, ενώ εγκαινιάστηκε ο θεσμός της βράβευσης του "Εθελοντή της χρονιάς" στις δραστηριότητες της Ελληνικής Ένωσης CFA.

  Ο κ. Colin Ellis επισήμανε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει αρχίσει να επιταχύνει ρυθμούς, οι αντίστοιχες συνθήκες ανάπτυξης στην Ευρωζώνη έχουν βελτιωθεί, οι επιπτώσεις του Brexit είναι μέχρι στιγμής ανεπαίσθητες, οι επιπτώσεις της μεγάλης φορολογικής μεταρρύθμισης στη Αμερική μπορεί να αποδειχθούν μέτριες και ότι οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν μετριαστεί. Ταυτόχρονα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η πιστοληπτική εικόνα μοιάζει σταθερή, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία ανάπτυξης της Ευρωζώνης, των τιμών του Αμερικάνικου Χρηματιστηρίου και κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

  Ο κ. Emil Yiannopoulos παρουσίασε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) και την στρατηγική κατεύθυνση την οποία πρέπει να έχουν οι διοικήσεις των Ελληνικών τραπεζών σχετικά με τη μείωσή τους, καθώς και τη μεγάλη σημασία που έχει το θεσμικό πλαίσιο στην αποτελεσματική τους διαχείριση. Αναφέρθηκε στα προσεχή stress tests των Ελληνικών Τραπεζών και επεσήμανε τη σημασία της έναρξης και απρόσκοπτης πραγματοποίησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το βασικό συμπέρασμα της ομιλίας του ήταν ότι τα χρονικά περιθώρια αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχουν στενέψει ιδιαίτερα για τις ελληνικές τράπεζες και η άμεση και αποφασιστική δράση είναι το κύριο ζητούμενο για αυτές.

  Η κα Aγαθή Παφίλη αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάπτυξη των επενδυτικών κεφαλαίων UCITS και AIF (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities και Alternative Investment Funds) στην Ευρώπη και τη μεγάλη αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων μετά το 2011 ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της European Securities and Markets Authority (ESMA) στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για το 2018, τις προκλήσεις του Brexit και τις επιπτώσεις της MiFID II/MiFIR στην διανομή των επενδυτικών κεφαλαίων. Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στις προτάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής όσον αφορά τη βιώσιμη χρηματοδότηση (sustainable finance).

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αρκετές ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές. Το ετήσιο ραντεβού ανανεώθηκε για τις αρχές του 2019.

  Το "10ο Annual Forecast Dinner" της Ελληνικής Ένωσης CFA διοργανώθηκε με την υποστήριξη και χορηγία της PwC, του MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Capital.gr και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων