Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Δεκ-2017 13:48

  Αποχή υποθηκοφυλάκων από τα καθήκοντά τους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη συνέχιση της αποχής έως και την Παρασκευή 5/1/2018 όποτε και θα εξετασθεί εκ νέου η συνέχιση της, αποφάσισε η Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος.

  Η Ένωσή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη σύσταση του Οργανισμού Κτηματολογίου, επισημαίνοντας "την ακραιφνή αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου, αλλά και την παντελή έλλειψη κάθε προοπτικής εύρυθμης λειτουργίας του προτεινόμενου φορέα που θα επιφέρει ανυπολόγιστη αναστάτωση στις εμπράγματες συναλλαγές και θα δυναμιτίσει κάθε πρόοδο στο έργο της κτηματογράφησης της χώρας".

  Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει τα εξής:

  Ολοκληρώθηκε στις 20.12.2017 και με πλήθος αρνητικών σχολίων η εκπληκτικά σύντομη - διάρκειας μόλις έξι (6) ημερών και ακριβώς πριν τις εορτές των Χριστουγέννων- δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη σύσταση του Οργανισμού Κτηματολογίου.

  Η Ένωσή μας εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις της τόσο επί της αρχής όσο και επί καθενός από τα προτεινόμενα άρθρα, επισημαίνοντας την ακραιφνή αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου, αλλά και την παντελή έλλειψη κάθε προοπτικής εύρυθμης λειτουργίας του προτεινόμενου φορέα που θα επιφέρει ανυπολόγιστη αναστάτωση στις εμπράγματες συναλλαγές και θα δυναμιτίσει κάθε πρόοδο στο έργο της κτηματογράφησης της Χώρας.

  Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας, πρωτίστως για την οριστική αποκοπή της καταχώρισης εμπραγμάτων δικαιωμάτων από τις δομές της Δικαιοσύνης, την πλήρη υποβάθμιση του νομικού χαρακτήρα του Κτηματολογίου και την άνευ προηγουμένου απαξίωση όλων των εμπλεκομένων νομικών επαγγελματιών, οι άμισθοι Υποθηκοφύλακες, δια του Δ.Σ. της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, αποφασίσαμε τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά μας από την Πέμπτη 28.12.2017 έως και την Παρασκευή 5.1.2018, όποτε και θα εξετασθεί εκ νέου η συνέχιση της αποχής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων