Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Δεκ-2017 23:39

  Για διαρκή υποστήριξη των εθνοφυλάκων διαβεβαιώνει ο Αρχηγός ΓΕΣ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τη διαρκή υποστήριξη των εθνοφυλάκων σε κάθε επίπεδο, με ανάληψη και νέων καθηκόντων καθώς αποτελούν βασικό πυλώνα άμυνας και αποτροπής, διαβεβαίωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στη συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων ενοψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

  Ανάμεσα στα καθήκοντα που θα κληθούν να αναλάβουν οι Εθνοφύλακες, είναι η επάνδρωση των μεθοριακών φυλακίων της ζώνης ευθύνης των μονάδων τους, κάτι που όλοι οι Εθνοφύλακες δέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά, όπως είπε. Θέλοντας να δείξει την ανιδιοτελή διάθεση των εθνοφυλάκων να προσφέρουν στην πατρίδα, ο Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στη μεγάλη προσέλευση των εθνοφυλάκων από όλη την Ελλάδα στην τελετή λήξης του 2017, ως έτους εφέδρων και εθνοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

  Ο αρχηγός ΓΕΣ χαρακτήρισε τη φετεινή χρονιά, εξαιρετικά επιτυχή, μέσα από μεγάλες δυσκολίες, όπως είπε, θέτοντας για το επόμενο χρόνο τους ίδιους στόχους - δηλαδή επαύξηση της εξωστρέφειας και των δυνατότήτων αποτροπής.

  Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση 6,5 εκατομμυρίων ευρώ κατ' έτος στον τομέα των φαρμάκων, που επιτεύχθηκε χάρις στη συμμετοχή φαρμακοποιών με διδακτορικό στο εργοστάσιο φαρμάκων του Στρατού Ξηράς.

  Απαντώντας σε ερώτηση για την προμήθεια των 70 ελικοπτέρων Καϊόβα από τις ΗΠΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ σχολίασε μεταξύ άλλων, ότι με την προμηθειά τους αναβαθμίζεται η εκπαίδευση του προσωπικού σε νεώτερα του ελικοπτέρου Χίουι, σύγχρονα μέσα, ενώ επιχειρησιακά μειώνεται ο χρόνος αντίδρασης. Εκτίμησε δε, ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα είναι επιχειρησιακά λειτουργικά και αξιόπιστα για περισσότερο από μία 10ετία, ενώ στις αρχές του 2019 θα αρχίσουν τις πρώτες αποστολές τους.Υπενθυμίζεται ότι από τα 70 ελικόπτερα, τα 36 είναι πληρως επιχειρησιακά αξιοποιήσιμα, τα 24 θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τα άλλα 10 θα καλύψουν άλλες ανάγκες.

  Όσον αφορά στο 2018, ο Αρχηγός ΓΕΣ εξήγγειλε σειρά δράσεων που αφορούν στη μέριμνα για το προσωπικό, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ.

  O Αρχηγός ΓΕΣ αντάλλαξε επίσης ευχές με το προσωπικό του Επιτελείου του ΓΕΣ και μέσω τηλεδιάσκεψης, με το προσωπικό των επιτηρητικού φυλακίου Πλαγιών και Αγαθονησίου.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων