Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Δεκ-2017 14:57

  ΠΟΕΔΗΝ: Πόρισμα "κόλαφος" για την κυβέρνηση των συμβάντων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου

  ΠΟΕΔΗΝ: Πόρισμα "κόλαφος" για την κυβέρνηση των συμβάντων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δικαιώνει απόλυτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, την ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, τους φορείς της Ζακύνθου και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου το πόρισμα της Επιτροπής "Πέτρου" που είδε το φως τη δημοσιότητας. 

  Το πόρισμα παρεδόθη στον Υπουργό Υγείας αρχές Οκτωβρίου 2017, ο οποίος ως όφειλε το διαβίβασε αμέσως στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ζακύνθου.

  Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι τα περιστατικά που υπέστησαν μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι πέντε. Εκ των πέντε ασθενών οι δύο εξ αυτών νοσηλεύτηκαν στο ΠΓΝΠ Ρίου εμφανίζοντας σημαντικά βαρύτερη κλινική και εργαστηριακή εικόνα.

  Η ασθενής που κατέληξε διεκομίσθη την ίδια ημέρα της χειρουργικής επέμβασης από το ΓΝ Ζακύνθου στο ΠΓΝ Ρίου Πατρών, όπου διασωληνώθηκε, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο δεύτερος βαριά ασθενής σώθηκε μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ το ΠΓΝ Ρίου. Η Επιτροπή "Πέτρου" παρ’ ότι είχε συσταθεί από τον Υπουργό Υγείας σε πολλά σημεία του πορίσματος αναφέρεται στην απροθυμία της Διοίκησης του ΓΝ Ζακύνθου και της 6ης ΥΠΕ να συνεργασθούν με τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να διευκολυνθούν στην διερεύνηση των αιτιών των μετεγχειρητικών επιπλοκών. 

  "Το πόρισμα αναφέρεται σε δείγμα ορού της θανούσας που φυλάσσεται στα εργαστήρια του ΠΓΝ Ρίου, χωρίς ακόμη να έχει ελεγχθεί. Επιβεβαιώνει το πόρισμα τις αποικίες ενδονοσοκομειακών μικροβίων χωρίς όμως να σχετίζονται τα περιστατικά με πιθανές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, στηριζόμενοι σε μία σειρά ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν.

  Τονίζουν ότι οι ασθενείς δεν εμφάνισαν τυπικό υψηλό σύνδρομο λοίμωξης από κάποιο οργανικό σύστημα.

  Αναφέρουν ότι ζήτησαν ελέγχους σε δείγματα νερού για legionella spp από τη Διοίκηση που δεν έγιναν. Επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αποικιών ενδονοσοκομειακών μικροβίων στην αίθουσα μαίευσης αλλά υπενθυμίζουν ότι οι μετεγχειρητικές επιπλοκές συνέβησαν στις άλλες αίθουσες εκτός μαίευσης.

  Η Επιτροπή προσπάθησε να ερευνήσει ως αιτιολογικό παράγοντα των μετεγχειρητικών επιπλοκών που υπέστησαν οι πέντε ασθενείς τον τοξικό παράγοντα. Υπογραμμίζει ότι η διερεύνηση τοξικού παράγοντα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς δεν επετράπη να πραγματοποιηθεί το πείραμα προσομοίωσης των αναισθησιολογικών μηχανημάτων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στους ασθενείς που εμφάνισαν μετεγχειρητικές επιπλοκές” σημειώνει ο Ομοσπονδία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων