Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 15:14

  Ο ΕΦΕΤ ζητά την απόσυρση των "δηλητηριασμένων τροφίμων" από τα σούπερ μάρκετ

  Ο ΕΦΕΤ ζητά την απόσυρση των "δηλητηριασμένων τροφίμων" από τα σούπερ μάρκετ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την απομάκρυνση των τροφίμων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, ζητά από τα σούπερ μάρκετ ο ΕΦΕΤ, ενώ παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν στην προμήθεια των προϊόντων που αναφέρονται στο κείμενο της σχεδιαζόμενης απόπειρας επιμόλυνσης τροφίμων. 

  Υπενθυμίζεται ότι χθες, με κείμενό τους, οι  αυτοαποκαλούμενοι Μαυροπράσινοι Εμπρηστές απειλούν με τοποθέτηση δηλητηριασμένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και παραθέτουν, σε ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia, φωτογραφίες με τις οποίες, όπως ισχυρίζονται, φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο έβαλαν σε αυτά τα τρόφιμα υδροχλωρικό οξύ.

   

  Μαυροπράσινοι Εμπρηστές

  Η ανάρτηση σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην οποία ανατέθηκε η προανάκριση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν αμέσως τις εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο αλλά και τον ΕΦΕΤ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει ελέγχους στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε στενή συνεργασία με την αστυνομία.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει: 

  "Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

  εφετ

  Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων (απεικονίζονται στη συνέχεια), ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα  20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

  Μεμονωμένες συσκευασίες "COCA – COLA”  σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου  
  Μεμονωμένες συσκευασίες "COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου  
  Συσκευασίες "Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
  Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

  Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

  Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων