Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Δεκ-2017 15:48

  Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αρ. Φλώρου

  Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αρ. Φλώρου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:57

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Στις φυλακές θα παραμείνει ο επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης της εταιρίας​Energa, Αρ. Φλώρος, καθώς το Πενταμελές Εφετείο αρνήθηκε να αναστείλει την ποινή των 21 ετών που του επιβλήθηκε για το σκάνδαλο "υπεξαίρεσης" των εταιριών Enegra-Hellas Power. Το δικαστήριο -όπως και ο εισαγγελέας- δεν έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό του περί ψυχολογικών προβλημάτων (κρατείται στο ψυχιατρείο Κρατουμένων) που μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη, αλλά η είδηση προκύπτει από όσα είπε ο ίδιος υποστηρίζοντας τη θέση του αλλά και οι συνηγοροί του. 

  Σύμφωνα με αυτά:

  -Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας μεταξύ των εταιριών και τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας, ΛΑΓΗΕ καθώς, όπως είπε,  "εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά". Δηλαδή κρίνεται αν ουσιαστικά ο ΛΑΓΗΕ, οφείλει χρήματα στις εταιρίες. 

  -Οι εταιρίες Energa και Hellas power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις οι οποίες φτάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ από πελάτες, και τα οποία μπορούν, όπως είπαν οι συνήγοροί του Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασ. Δημακόπουλος, να διεκδικηθούν από τον ΛΑΓΗΕ. "Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο. Υπάρχει βέβαια και η βεβαίωση ψυχιάτρου", υποστήριξε ο κ. Αναγνωστόπουλος. 

  Ψυχολογικά 

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας ζήτησε την αποφυλάκισή του προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επικαλούμενος τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των οποίων κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

  "Ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Εχω μόνιμη κατοικία", είπε στο δικαστήριο και εξήγησε τους λόγους που δεν αντέχει εντός του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

  "Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων