Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Δεκ-2017 10:57

  Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Ηλίδας και Πύργου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Ήλιδας και Πύργου της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.

  Ειδικότερα, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε (766/6/12-12-2017) με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που  βρίσκονται εντός των ορίων  του προκαποδιστριακού Δήμου Αμαλιάδος του Καλλικρατικού Δήμου Ήλιδας και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λασταιίκων του Καλλικρατικού Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

  Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 18-12-2017 και λήγει στις 19-03-2018 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 18-06-2018 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

  Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

  Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως "αγνώστου ιδιοκτήτη" και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (19-03-2018) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

  Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

  ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

  ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

  ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

  Ερμού 22, ΤΚ 27200. Τηλέφωνο: 26220-27838

  Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

  ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

  ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΛΙΡΙΟΥ, ΛΑΣΤΑΙΙΚΩΝ.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

  Επί των οδών Ρήγα Φεραίου 111 και Ανωνύμου (είσοδος από Ανώνυμο), ΤΚ 27131. Τηλέφωνο: 26210-27468

  Ωράριο λειτουργίας:

  Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 08:00 έως 16:30

  και κάθε Τετάρτη από 08:30 έως 20:30.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων