Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Δεκ-2017 10:53

  Ανάρτηση κτηματογράφησης στο Δήμο Ωρωπού και στο Δήμο Τανάγρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεκινά τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, η ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των Ο.Τ.Α: Αυλώνος, Αφιδνών, Μαλακάσης, Πολυδενδρίου του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής  της Περιφέρειας Αττικής και των Ο.Τ.Α. Αγίου Θωμά, Δάφνης, Κλειδίου, Οινοφύτων, Πύλης, Σκουρτών, Στεφάνης του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας  της Π.Ε. Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.

  Η Ε.Κ.ΧΑ. σημειώνει ότι όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

            Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

            Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 31 Ιανουαρίου 2019. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

            Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

            Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου.

            Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

            Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές  του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

  Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης

            Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

            Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν  έχει ήδη) τον  προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα "τρία κλειδιά" που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.

            Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής "Ανάρτηση" στην ενότητα "Κτηματογράφηση" των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία "κλειδιά": Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

  Διευθύνσεις Γραφείων Κτηματογράφησης

  Για τους Ο.Τ.Α. του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού:

      ΟΤΑ Αυλώνα: Παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Χαλκίδας αρ. 41, Αυλώνας, Τ.Κ. 19011 τηλέφωνο: 22950-44273
      ΟΤΑ Αφιδνών – Μαλακάσας – Πολυδενδρίου: Μακεδονίας αρ. 6 - Διασταύρωση Επαρχ. Οδού Αφιδνών με παράδρομο Εθνικής Οδού, Αφίδνες, Τ.Κ. 19014                         τηλέφωνο: 22950-23325

  Για τους Ο.Τ.Α. του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας:

      ΟΤΑ Δάφνης – Πύλης – Σκούρτων – Στεφάνης: Πνευματικό Κέντρο (πρώην Κοινοτικό Ιατρείο), Σκούρτα, Τ.Κ. 32200 τηλέφωνο: 22630-31865
      ΟΤΑ Αγίου Θωμά – Κλειδίου – Οινοφύτων: Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη (παραπλεύρως ΚΕΠ), Οινόφυτα, Τ.Κ. 32011 τηλέφωνο: 22620-56294

  Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 08:30 έως 16:30
  και κάθε Τετάρτη από 08:30 έως 20:30.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων