Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 22:32

  Δ. Καμμένος: Η επιτυχής ανταλλαγή ομολόγων δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βγει από την επιτήρηση

  Δ. Καμμένος: Η επιτυχής ανταλλαγή ομολόγων δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βγει από την επιτήρηση
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα στην ελληνική οικονομία. Από εδώ και στο εξής, μετά και την πρώτη δοκιμαστική επιτυχή ανταλλαγή ομολόγων, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και μπορεί να κάνει και άλλες εξόδους στις αγορές και τον Αύγουστο να βγει από τα μνημόνια και την επιτήρηση".

  Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, επισημαίνοντας ότι "η χώρα έχει λίγες χρηματοδοτικές ανάγκες και μπορεί να αγοράζουμε από τις αγορές και να μην έχουμε την εξάρτηση της Ευρώπης".

  Ακόμα ο κ. Καμμένος, έκανε λόγο για άλλη πολιτική που χρειάζεται η χώρα, τονίζοντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναπτυξιακή πολιτική, του χρόνου που θα είμαστε απεξαρτημένοι από το ευρωσύστημα και χωρίς την συμμετοχή και τον έλεγχο του ΔΝΤ.

  Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι με τη πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα σε ένα υφεσιακό πρόγραμμα με ένα χρέος ύψους 280 δισ. ευρώ, με μέτρα ύψους 56 δισ. και κόκκινα δάνεια αυξημένα κατά 58 δισ. ευρώ. Όπως είπε, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε και πήρε 86 δισ. ευρώ με πρόβλεψη αποπληρωμής σε 32,5 χρόνια.

  Έμφαση έδωσε ο κ. Καμμένος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι "είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως θα λυθεί" καθώς όπως είπε, δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Υποστήριξε δε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2007 οι πλειστηριασμοί για κόκκινα δάνεια ήταν 36.215 και είχαν ανοδική τάση μέχρι το 2014, ενώ αντίθετα το 2015 έπεσαν στους 8.730, το 2016 στους 5.631 και το 2017 ήταν 6.172.

  "Κοιτώντας τα έσοδα και τις δαπάνες, είναι ξεκάθαρο ότι οι δαπάνες χρειάζονται μάζεμα. Τα έσοδα εξάντλησαν τον κόσμο", τόνισε ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εκλείψει η φορολογική ανισότητα αλλά και να υπάρξει ασφάλεια δικαίου.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων