Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 08:50

  Βερολίνο: Δεν θα δοθεί επιπλέον βοήθεια στους πρόσφυγες στο Αιγαίο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  O Γερμανός υπ. Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επιδιώκει μια "κατ΄ αρχήν συμφωνία" στο ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης προσφύγων μεταξύ Συντηρητικών και SPD σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι το Μάρτιο.

  Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δεν υπολογίζει με σχηματισμό γερμανικής κυβέρνησης πριν από τον Μάρτιο. Σε συνέντευξη στις εφημερίδες του ομίλου Φούνκε, ο υπουργός τόνισε ότι "με βάση το χρονοδιάγραμμα των Σοσιαλδημοκρατών που προβλέπουν διαπραγματεύσεις, συνέδριο, διαπραγματεύσεις και ψηφοφορία μελών, δεν βλέπω συμφωνία για ένα νέο συνασπισμό πριν το Μάρτιο".

  Για το λόγο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών τάσσεται υπέρ μιας "κατ΄ αρχήν συμφωνίας" στο ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης προσφύγων μεταξύ Συντηρητικών, Σοσιαλδημοκρατών ή και άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων, που το επιθυμούν. Ο χρόνος πιέζει μιας και η διαδικασία επανένωσης έχει ανασταλεί μέχρι τον Μάρτιο. Ας σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους Συντηρητικούς, οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες επιθυμούν να συνεχιστεί η διαδικασία οικογενειακής επανένωσης προσφύγων.

  Βερολίνο: Δεν θα δοθεί επιπλέον βοήθεια στους πρόσφυγες στο Αιγαίο

  Στο μεταξύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι δεν θα διαθέσει επιπλέον βοήθεια λόγω του χειμώνα σε πρόσφυγες που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου. Σε σχετική ερώτηση γερμανικών εφημερίδων το υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι "η ευθύνη για την φιλοξενία και τη σίτιση προσφύγων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της κάθε χώρας".

  Το υπουργείο Εξωτερικών κατέστησε ωστόσο σαφές ότι ουδέποτε η γερμανική κυβέρνηση άφησε περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με την προθυμία της να στηρίξει τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα ή να επωμιστεί βάρη που της αναλογούν στο πλαίσιο κατανομής προσφύγων εντός ΕΕ. Το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το Βερολίνο χρηματοδότησε 135 θερμαινόμενα κοντέινερ, συνολικά 800 θέσεων σε δύο καταυλισμούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και ότι η ΕΕ διέθεσε μέχρι σήμερα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

  Dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος

  Πηγή:

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων