Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Δεκ-2017 13:10

  Σε δημόσια διαβούλευση η απόφαση του υπ. Υγείας για τις κρίσεις ιατρών ΕΣΥ

  Σε δημόσια διαβούλευση η απόφαση του υπ. Υγείας για τις κρίσεις ιατρών ΕΣΥ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο www.opengov.gr αναρτήθηκε το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις κρίσεις των ιατρών ΕΣΥ. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 14:00.

  Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα σε μία έως και πέντε θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., που έχουν προκηρυχθεί από μία Υγειονομική Περιφέρεια. Στην αίτησή του ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά τη σειρά προτίμησής του για κάθε θέση.

  Μετά την λήξη της προθεσμίας, όπως αναφέρεται στο σχέδιο υπουργικής απόφασης, οι αιτήσεις-δηλώσεις και τα συνημμένα σ’ αυτές βιογραφικά των υποψηφίων διαβιβάζονται, αμέσως, από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Δ.Υ.ΠΕ. στη Γραμματεία του Συμβουλίου Κρίσης και Επιλογής. Η Γραμματεία, μέσα σε προθεσμία δύο εβδομάδων από τη διαβίβαση σ’ αυτήν των αιτήσεων και των φακέλων των υποψηφίων, καταχωρεί τα στοιχεία των βιογραφικών και ελέγχει τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων που υποστηρίζουν το παραδεκτό της υποψηφιότητάς τους και δεν μοριοδοτούνται (πτυχίο, τίτλος ειδικότητας-ή εξειδίκευσης- και χρόνος απόκτησης).

  Μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής, το αρμόδιο για κάθε ειδικότητα Συμβούλιο Κρίσης και Επιλογής συνέρχεται σε ολομέλεια και, αφού επικυρώσει ή όχι το τυχόν απαράδεκτο υποψηφιοτήτων, προβαίνει στην αρχική μοριοδότηση των υποψηφίων, με βάση το βιογραφικό τους και τα κατατεθέντα δικαιολογητικά, και στη σύνταξη αρχικού πίνακα μοριοδότησης. Η συνεδρίαση του συμβουλίου για όλες τις θέσεις και για όλες τις ειδικότητες, δεν μπορεί να υπερβεί τις δύο εβδομάδες.

  Οι πέντε πρώτοι στη βαθμολογία υποψήφιοι για κάθε θέση, υποβάλλονται στη διαδικασία της δομημένης συνέντευξης. Τα μόρια που λαμβάνει ο κάθε υποψήφιος στη συνέντευξη, προστίθενται στη μοριοδότηση και κατά τον τρόπο αυτό προκύπτει η τελική βαθμολογία, σύμφωνα με την οποία γίνεται η τελική επιλογή για κάθε θέση. Η διαδικασία των συνεντεύξεων ολοκληρώνεται μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών από την ανάρτηση του πίνακα μοριοδότησης.Αν κάποιος υποψήφιος βρίσκεται μεταξύ των πέντε πρώτων για περισσότερες από μία θέσεις, υποβάλλεται σε συνέντευξη μία φορά και η βαθμολογία που θα λάβει ισχύει για όλες τις θέσεις για τις οποίες έχει θέσει υποψηφιότητα. Η διάρκεια της συνέντευξης είναι 30’-40’.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Δείτε περισσότερα: http://www.opengov.gr/yyka/?p=2432

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων