Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Δεκ-2017 17:59

  Στέρηση δύο μισθών σε εν ενεργεία αρεοπαγίτη, για καθυστερήσεις 132 αποφάσεων

  Στέρηση δύο μισθών σε εν ενεργεία αρεοπαγίτη, για καθυστερήσεις 132 αποφάσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Δυο μισθούς θα στερηθεί εν ενεργεία αρεοπαγίτης για καθυστέρηση – κατά αρχήν- 132 δικαστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να παραγραφούν μάλιστα δυο υποθέσεις πλημελημματικού χαρακτήρα που παραγράφονται στα 5 χρόνια. Η πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, καθώς ο εν λόγω αρεοπαγίτης αρχικά καθυστερούσε συνολικά την έκδοση 132 αποφάσεων, εκ των οποίων οι 28 είναι από το 2012, όταν ακόμα είχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά. Μετά από διαμαρτυρίες και επιστολές δικηγόρων η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου τον κάλεσε να επισπεύσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων είχε μειωθεί στις 96 εκ των οποίων οι 24 ήταν από το έτος 2012.

  Μειοψηφία 

  Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε πως οι ισχυρισμοί του είναι αόριστοι και τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη της άσκησης της πειθαρχική δίωξης, εκτός ενός. Όμως επικράτησε η επιείκεια διότι διανύει το τελευταίο έτος της δικαστικής του σταδιοδρομίας, και του επιβλήθηκε πειθαρχική στέρησης δυο μισθών σε 8 μηνιαίες δόσεις.

   Μειοψήφησε  ο πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου που ζήτησε  οριστική παύση διότι θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και η σύμβουλος Επικρατείας (προήχθη ήδη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς και ο καθηγητής  Σπυρίδων Ψυχομάνης που ψήφισαν υπέρ της παύσης τριών μηνών.

   Ο ίδιος είπε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται "σε καταβολή των δυνάμεών του, η οποία δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαγνωστεί ιατρικά"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων