Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Δεκ-2017 14:51

  Επ. Ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη έρευνα κατά μεταφορικών επιχειρήσεων του νομού Καβάλας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 24 Ιανουαρίου 2018 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/1977, όπως ίσχυε, και του άρθρου 1 του ν. 3959/2011, από μεταφορικές επιχειρήσεις του νομού Καβάλας και το σωματείο επαγγελματιών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Νομού Καβάλας.

  Σύμφωνα με την Εισήγηση, οι εμπλεκόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις και το σωματείο συμμετείχαν σε οριζόντια συμφωνία με αντικείμενο τον καθορισμό των κομίστρων που χρέωναν για τη μεταφορά λιπασμάτων της εταιρίας "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε." (ΒΦΛ - νυν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ELFE Α.Β.Ε.Ε.), τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής, την κατανομή μεταξύ τους του σχετικού μεταφορικού έργου και τον αποκλεισμό ανταγωνιστών και άλλων τρόπων διακίνησης των εν λόγω προϊόντων, κατά παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/1977 και του άρθρου 1 του ν.3959/2011. Κατά την Εισήγηση, οι ανωτέρω πρακτικές συνιστούν ενιαία και διαρκή παράβαση, η οποία διήρκησε από το 1995 έως τουλάχιστον το 2015. 

  Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ανακοίνωσή της, η σχετική αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας της εταιρίας ΒΦΛ προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (τότε Εμπορίου). 

  Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων