Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 19:40

  Κονδύλι 8.930.500 ευρώ για την Υγεία από την Περιφέρεια Αττικής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προγράμματα για την ιατροτεχνολογική αναβάθμιση δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συνολικού ύψους 4.590.500 ευρώ, εντάχθηκαν με απόφαση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014 - 2020".
   
  Συγκεκριμένα, όσο αφορά στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγορά ψηφιακών ακτινολογικών συγκροτημάτων, υπερηχοτομογράφων, μαστογράφων και συστημάτων ψηφιακής πανοραμικής ακτινογραφίας, για Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ-Μονάδες Υγείας εντός των ορίων περιοχής ευθύνης της.
   
  Για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, εκτός από την προμήθεια καινούριου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για ΠΕΔΥ-Μονάδες Υγείας, προβλέπεται σημαντική αναβάθμιση των υποδομών των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία Αττικόν, Γ.Ν. Νίκαιας, Τζάνειο, Μεταξά, Ασκληπιείο Βούλας, Θριάσιο και Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυθήρων.
   
  Σε διαφορετικό πρόγραμμα εντάσσεται η ανανέωση του στόλου επίγειων διακομιδών του ΕΚΑΒ, συνολικού ύψους 4.340.000 ευρώ. Πρόκειται για τον άξονα προτεραιότητας "Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας" της Περιφέρειας Αττικής. Για το ΕΚΑΒ προβλέπεται η προμήθεια 52 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων, για τις ανάγκες του στην περιοχή της Αττικής.
   
  Οι διαγωνισμοί για όλα τα παραπάνω θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
   
  Το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για την ανταπόκριση στο αίτημά του να εντάξει στο σχεδιασμό της την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής, "γεγονός που θα έχει άμεση και θετική επίδραση στην καθημερινότητα των λειτουργών, αλλά και των ληπτών υπηρεσιών υγείας", όπως επισημαίνει.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων