Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 20:55

  Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Ν. Παππά με εκπροσώπους του Τύπου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με εκπροσώπους των δημοσιογραφικών ενώσεων όλης της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΠΟΕΣΥ κ.ά.), σειράς εκδοτικών επιχειρήσεων ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων, της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.
   
  Ο υπουργός ολοκλήρωσε σήμερα τον πρώτο κύκλο επαφών του με εκπροσώπους φορέων του Τύπου και αντικείμενο τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου, με στόχο τη στήριξη των θέσεων εργασίας και τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
   
  Όπως σημείωσε ο Νίκος Παππάς, "η κυβέρνηση έδωσε, από κοινού με τους εργαζόμενους στον Τύπο, τη νικηφόρα μάχη για τη διάσωση του Ταμείου των εργαζομένων, του ΕΔΟΕΑΠ, μια συμβολή για την οποία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και προσωπικά. Θεωρώ, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση των ενώσεων των δημοσιογράφων για την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ και των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα και, μάλιστα, με αξιοποίηση του μητρώου online media, που έχει θεσπίσει το υπουργείο μας. Η Ελλάδα προτίθεται να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενίσχυση ενός από τους κλάδους που επλήγησαν σημαντικά κατά την περίοδο της κρίσης, με σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ποιότητα της παραγωγής του. Η ενίσχυση του Τύπου είναι υπόθεση ενίσχυσης της Δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του πλουραλισμού. Ξεκάθαρη πρόθεση και προτεραιότητά μας είναι να συνδέσουμε το σύνολο των κινήτρων που θα συναποφασίσουμε, με τη στήριξη της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώσαμε σήμερα τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης, ζητώντας από τους φορείς να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να τις μελετήσουμε και να καταλήξουμε από κοινού σε εκείνες που συνδυάζουν τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι η συζήτηση αυτή να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, ώστε άμεσα να περάσουμε στην υλοποίηση των μέτρων" υπογράμμισε κλείνοντας.
   
  Συνολικά, στη διάρκεια του πρώτου κύκλου διαβούλευσης, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με 27 φορείς, ενώ στις συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων