Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 12:36

  Hellastron: Καλώς ανακλήθηκε η πρόθεση αύξησης του ανώτατου ορίου ταχύτητας αυτοκινητοδρόμων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο φορέας "Ελληνικές υποδομές και Οδοί με Διόδια", γνωστός με τον διακριτικό τίτλο "Hellastron", χαιρετίζει την ανάκληση της πρόθεσης αύξησης του ανώτατου ορίου ταχύτητας αυτοκινητοδρόμων από τα 130 στα 150 χλμ. / ώρα στον νέο ΚΟΚ, την οποία επέβαλαν σοβαροί λόγοι Οδικής Ασφάλειας, καθώς όπως αναφέρει "η ταχύτητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης οδικών ατυχημάτων σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή εμπειρία - στην οποία  η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

  Η αστική ΜΚΟ που ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 και στην οποία συμμετέχουν όλοι  οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι και υποδομές με διόδια στην Ελλάδα, αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι η θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στην επιβολή του ύψους διοικητικών προστίμων ενέχει σοβαρότατο κίνδυνο αύξησης της παραβατικότητας, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας.

  Με γνώμονα την Οδική Ασφάλεια και την σχετική ελληνική και διεθνή εμπειρία και πρακτική, η Hellastron εισηγείται την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων από την Τροχαία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου ΚΟΚ, καθώς και την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των τμημάτων Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Σύμφωνα με την Hellastron, η εντατικοποίηση αυτή αποτελεί προϋπόθεση ώστε η προτεινόμενη κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε κατηγορίες χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας.

  Μέσω της καθημερινής παρουσίας της Τροχαίας, θα ενισχυθεί -μεταξύ άλλων- η  χρήση ζώνης ασφαλείας από ενήλικες οδηγούς και συνοδηγούς οχημάτων, η χρήση των ειδικών παιδικών καθισμάτων ασφάλειας στα οχήματα, καθώς και η χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς δίκυκλων, θέματα που αποτελούν πάγιες θέσεις της Hellastron για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

  Σημειώνεται ότι μέλη της Hellastron είναι οι: Αττική Οδός, Γέφυρα, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Οδός Κεντρικής Ελλάδας, που δημιούργησαν τον φορέα, με στόχο την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας στις οδικές μεταφορές στην Ελλάδα επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, τη συνεχή βελτίωση των οδικών υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων