Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Νοε-2017 17:40

  Σταθερά αντίθετοι στην παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού οι εργαζόμενοι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σταθερά αντίθετοι στον σχεδιασμό παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού δηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με αφορμή την πρόσφατα δημοσιευθείσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οδό, υπενθυμίζουν:

  "Με συντηρητικές παραδοχές και διατήρηση των διοδίων σε επίπεδα χαμηλότερα των άλλων αυτοκινητόδρομων, τα έσοδα (από την Εγνατία) για 35 έτη προσεγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη τα 5 δισ. ευρώ (...) Επ’ αυτής της αξίας θα κριθεί το όφελος του δημοσίου από οποιοδήποτε σχεδιασμό".

  "Ο διακηρυγμένος στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι "με γνώμονα τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, να διαμορφώνει τους καλύτερους δυνατούς όρους, που θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των ωφελειών για το ελληνικό δημόσιο". Αναφορικά με την Εγνατία Οδό, με τα τρέχοντα δεδομένα, προκύπτει ακριβώς το αντίθετο" υποστηρίζει σε σημερινό ψήφισμά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην εταιρεία (ΣΕΤΕΟ).

  Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, "η αδυναμία σχεδιασμού ακόμα και των βασικών όρων της σύμβασης, καταδεικνύει ακριβώς αυτό που επικαλούνται τόσο οι εργαζόμενοι της "Εγνατία Οδός Α.Ε", όσο και πολιτικά και τεχνικά στελέχη που γνωρίζουν το ιστορικό ένταξης της Εγνατίας Οδού στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ: ότι είναι δυσχερής η στοιχειοθέτηση, με οικονομικούς ή τεχνικούς όρους, της σκοπιμότητας της μακροχρόνιας παραχώρησης (...) εφόσον δεν υφίστανται ανάγκες ιδιωτικής επένδυσης".

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων