Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 20:34

  Π. Κουρουμπλής: Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούεται με πολλά και σκοτεινά συμφέροντα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βαθιά αναπτυξιακή παρέμβαση που επιλύει χρόνια προβλήματα, ακόμα και από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα υπουργείου Ναυτιλίας, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.
   
  Παράλληλα επιτέθηκε σε όσους το επικρίνουν, και κυρίως τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι "κάνει πολιτική εκ του ασφαλούς με φωτοβολίδες".
   
  "Όταν ο πολιτικός λόγος εμπεριέχει ψευδή κανιβαλλιστικά στοιχεία και παραπληροφόρηση, θεωρώ ότι αυτοί που τα εκφέρουν δεν έχουν τίποτα να πουν στην κοινωνία, απλά αποτυπώνουν τους χαρακτήρες τους", τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.
   
  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "το νομοσχέδιο προωθεί νέα ήθη και θεσμούς που αλλάζουν το περιβάλλον της ελληνικής ναυτιλίας", καθιερώνει "ένα πρακτικό, καινοτόμο και διαφανές σύστημα" και είναι αποτέλεσμα "μιας ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης και ενός δημιουργικού διαλόγου", σημειώνοντας ότι "κανείς από τους 24 φορείς που εξέφρασαν τις απόψεις τους στη Βουλή, δεν ζήτησε την απόσυρση του".
   
  Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση συγκρούεται με πολλά και σκοτεινά συμφέροντα αντίθετα απ' ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατηγορώντας τις μεταξύ άλλων ότι αγόρασαν σύστημα για τη θαλάσσια παρακολούθηση ύψους 20 δισ. ευρώ που δεν λειτούργησε ποτέ.
   
  Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν για το θέμα των προμηθειών θα έρθουν και θα συζητηθούν στη Βουλή, ώστε -όπως είπε- "να καθιερωθούν απολύτως διαφανείς διαδικασίες". "Αναβαθμίζουμε τη θαλάσσια επιτήρηση με πιο διαφανή τρόπο, επιλύουμε χρόνια προβλήματα εργαζομένων ενώ κανένα πλοίο δεν φεύγει από λιμάνι αν δεν έχουν πληρωθεί, 50 νησιά αποκτούν διαπραγματευτική ικανότητα και τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν συμβάσεις", επισήμανε και πρόσθεσε: "Εμείς τολμούμε γιατί δεν είμαστε υποτακτικοί κανενός. Ποτέ δεν υποτασσόμαστε στα συμφέροντα, αλλά υπηρετούμε τις κοινωνίες. Θα βρούμε τον τρόπο που θα εξυπηρετεί τον ελληνικό λαό γιατί έχουμε τη βούληση να στηρίξουμε την Ελλάδα που είναι πρώτη στον κόσμο στη ναυτιλία με 4.500 μεγάλα πλοία τα οποία συνεισφέρουν στην οικονομία της".
   
  Ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε επίσης ότι η επιβολή τέλους στα σκάφη αναψυχής δεν αφορά πλοία που δεν είναι σε λειτουργία, ενώ τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα στα μικρά νησιά να έχουν έσοδα και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. "Είναι ένα νομοσχέδιο που απαντά στα χρόνια ζητήματα δίνοντας λύσεις. Πολλά λιμενικά ταμεία δεν είχαν ούτε χρήματα ούτε τις δυνατότητες να βελτιώσουν τις υποδομές τους", ανέφερε.
   
  Απαντώντας δε, στην κριτική που δέχτηκε για του Νηογνώμονες, αντέτεινε ότι αλλάζει το καθεστώς που ήθελαν οι εφοπλιστές να υπάρχει, "οι οποίοι τώρα αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να συνεργαστούν για να έχει η χώρα έναν επίσημο Νηογνώμονα και όχι "παραμάγαζα"".
   
  "Είναι ντροπή και αίσχος να βάζουμε ένα διαφανές πλαίσιο, να τους λέμε προσαρμοστείτε, αλλιώς θα κλείσετε, και να ακούω γκρίνια για τα κλιμάκια", τόνισε.
   
  "Για πρώτη φορά ίσως, έρχεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που κάνει μια καινοτομία. Προβλέπει υποχρεωτική χρονική διάρκεια για την έκδοση κανονιστικών πράξεων και διαταγμάτων", κατέληξε.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων