Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 15:25

  Πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά στον ΟΛΠ για διάλογο για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση εργασίας ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μέσω έγγραφης πρόσκλησης που απέστειλε προς τον ΟΛΠ ΑΕ, προκείμενου να εξεταστούν και ν' αποφασιστούν όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έργα για να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Νέου Ικονίου.
   
  Το ζήτημα της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στη συμβολή των λεωφόρων Δημοκρατίας και Γρ. Λαμπράκη, στη περιοχή του Νέου Ικονίου, στο σημείο που είναι γνωστό ως "Σκλαβενίτης", επανέφεραν οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, της προηγούμενης εβδομάδας που είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στους δρόμους. Σημειώνεται πως σε κάθε δυνατή νεροποντή και εξαιτίας αυτής της συσσώρευσης εγκλωβίζονται οχήματα και οδηγοί στους δρόμους, με κίνδυνο να υπάρξει απώλεια ανθρώπινων ζωών.
   
  Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και όπως έχει επισημανθεί εγγράφως, από το 2007, από την Τεχνική Υπηρεσία της - τότε Νομαρχίας Πειραιά- "τα φαινόμενα αυτά", σημειώνουν, "εντάθηκαν μετά τις εργασίες επιχωμάτωσης, σε μήκος περίπου 200 μέτρων, που πραγματοποίησε, την περίοδο 2002- 2003, ο ΟΛΠ, με αποτέλεσμα το υφιστάμενο δίκτυο όμβριων υδάτων να μη μπορεί να ανταποκριθεί στη νέα κατάσταση". Επίσης, εντάθηκαν από τεχνικά έργα, όπως ο μαντρότοιχος (τοιχίο) του ΟΛΠ, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες υψομετρικές διαφορές ("αρνητικές"), που εμποδίζουν την εκτόνωση των συσσωρευμένων υδάτων.
   
  Η περιφερειακή αρχή πάντως, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επεσήμανε τα τέσσερα σημεία, που εδώ και δεκαετίες προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα, στη Παλαιά Κοκκινιά, στο Πέραμα, στο "Σκλαβενίτη", σε Κορυδαλλό- Νίκαια, προχωρώντας στις εξής ενέργειες: Εκπόνησε σχέδιο άμβλυνσης των συνεπειών των προβλημάτων, το οποίο χάρη στον άριστο συντονισμό των εμπλεκομένων αρχών, λειτούργησε πολύ καλά στην πρόσφατη ισχυρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να προσφερθεί εγκαίρως βοήθεια σε κινδυνεύοντες επιβάτες οχημάτων και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές στην περιοχή "Σκλαβενίτης". Ακόμη προώθησε τις διαδικασίες, δημοπρατήθηκαν και ανατέθηκαν, για πρώτη φορά, σε μελετητές η εκπόνηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών μελετών για όλα τα σημεία, ενώ επίσης υλοποιείται αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή του νεκροταφείου Σχιστού, ώστε να αντιμετωπιστεί η συγκέντρωση υδάτων, που επιβαρύνει την περιοχή του Σχιστού.
   

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων