Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Νοε-2017 20:07

  Τις πύλες του ανοίγει το 1ο Athens Innovation Festival στο Ζάππειο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τις πύλες του ανοίγει το 1ο Athens Innovation Festival στο Ζάππειο

  Εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο, επενδυτές, πανεπιστημιακές σχολές, ερευνητικά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, οργανισμοί υποστήριξης και προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και περισσότερες από 60 startups θα βρεθούν μεταξύ 20 και 22 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

  Το 1ο Athens Innovation Festival ανοίγει τις πύλες του με στόχο να γίνει το απόλυτο meeting point για επιχειρήσεις, startups, πανεπιστήμια, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.  

  Mε την παρουσία θεσμικών από την κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, την συμμετοχή των πανεπιστημίων και των επενδυτών από διαφορετικούς φορείς συντίθεται ένα πρωτότυπο μωσαϊκό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με αρωγούς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΘΕΑ- ΕΒΕΑ), σε με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors–Game Changers υπό την Aιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

  Εκθέτες από τους πιο ανερχόμενους κλάδους έρχονται να αναδείξουν τα "next-big-things" και φέρνουν μαζί τους όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία.

  Κορυφαίες επιχειρήσεις που παράγουν αξία, δημιουργούν θέσεις εργασίας και έχουν σημαντικό αποτύπωμα εντός και εκτός Ελλάδος, συναντούν τις πολλά υποσχόμενες startups που ανθίζουν εντός του οικοσυστήματος.

  Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:30 και το πρώτο καλωσόρισμα θα είναι από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και το μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ Χάρη Λαμπρόπουλο.

  Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης  θα  παρουσιάσει το πώς η "οικονομία της γνώσης" μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
   
    
  Παράλληλο πρόγραμμα και workshops

  Στο διήμερο που θα ακολουθήσει (21/11 & 22/11)  οι επισκέπτες του Athens Innovation Festival θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες συζητήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους από το χώρο των επενδύσεων,  του επιχειρείν, της πολιτικής, αλλά και workshops και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

  Ενδεικτικά τα θέματα που αναμένεται να αναλυθούν αφορούν στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (EquiFund, Venture Capitals) , στη καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (Fintech και ηλεκτρονική τραπεζική), στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε τομείς όπως η πρωτογενές παραγωγή και στις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στη ζωή μας και σε θέματα υγείας (e – health). 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων