Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Νοε-2017 18:43

  Φ. Κουρμούσης: Το ενδιαφέρον για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα ενισχυθεί περαιτέρω

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Συμπληρώθηκε ένα τρίμηνο επιτυχούς λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Το ενδιαφέρον των οφειλετών αυξάνεται διαρκώς και πιστεύω ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω, όταν γίνουν γνωστές οι πρώτες περιπτώσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης της χρήσης του Μηχανισμού". Αυτό δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με θέμα τον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων" του ν. 4469/2017 & ΦΕΚ τεύχος Β΄3909/2017.
   
  Ο κ. Κουρμούσης παρουσίασε τις βασικές αρχές λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, τις διαδικασίες εφαρμογής του, τους όρους-προϋποθέσεις υπαγωγής σε αυτόν και επισήμανε τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρηματίες.
   
  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης:
   
  "Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, η μοναδική αποτελεσματική απάντηση που θα καταφέρει να δημιουργήσει έναν ενάρετο κύκλο για την οικονομία, με ισχυρή και διαρκή ανάπτυξη και παράλληλη μείωση της ανεργίας, είναι η οριστική διαχείριση-λύση του ιδιωτικού χρέους. Τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή του νόμου δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, όμως είναι απαραίτητο, πρώτον να ενημερωθούν σωστά όλοι οι ενδιαφερόμενοι και δεύτερον να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες αυτές οι μικρές διορθώσεις, στα σημεία που εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι αποτελούν τροχοπέδη στην επιτυχή εφαρμογή αυτής της προσπάθειας".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων