Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Νοε-2017 12:01

  Βουλή: Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

  Βουλή: Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση μετά τη λήξη της θητείας ορισμένων μελών της.

  Στην Επιτροπή συμμετέχουν ως τακτικά μέλη:

  1) Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πρόεδρος της Επιτροπής (αναπληρωτής: Αντώνης Συρίγος, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης).

  2) Γιώργος Κοντός, αρεοπαγίτης (αναπληρωτής: Θανάσης Καγκάνης, αρεοπαγίτης).

  3) Ασημίνα Σαντοριναίου, σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναπληρωτής: Κώστας Παραθύρας του Νικολάου, σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

  4) Αριστόβουλος - Γεώργιος Βώρος, σύμβουλος της Επικρατείας (αναπληρωτής: Παναγιώτης Χαμάκος του Νικολάου, σύμβουλος της Επικρατείας).

  5) Θόδωρος Μητράκος, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (αναπληρωτής: Γιώργος Πάσχας).

  6) 'Αννα Ζαΐρη του Ιωάννη, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (αναπληρωτής: Ιωάννης Αγγελής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναπληρωτής της Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης).

  7) Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη (αναπληρωτής: Γιώργος Μόσχος, αναπληρωτής του Συνηγόρου του Πολίτη).

  8) Σπύρος Λάππας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (αναπληρωτής: Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).

  9) Κώστας Τσιάρας, βουλευτής ΝΔ (αναπληρωτής: Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής ΝΔ)

  Η Επιτροπή Ελέγχου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει πλήρως τα πάσης φύσεως βιβλία, δηλώσεις, έγγραφα και λοιπά στοιχεία που της προσκομίζουν τα ελεγχόμενα πρόσωπα και οι υπόχρεοι, δύναται να λαμβάνει ένορκες ή ανωμοτί, κατά την κρίση της, καταθέσεις, στις περιπτώσεις που προβλέπεται επιβολή διοικητικών κυρώσεων, με την επιφύλαξη του άρθρου 212 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρείται αναγκαίο για τους ελέγχους αρμοδιότητάς της.

  Επίσης, εκδίδει αιτιολογημένα πορίσματα για τους ελέγχους που διενεργεί και σε περίπτωση διαπίστωσης τέλεσης ποινικών αδικημάτων τα διαβιβάζει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Στις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα, η Επιτροπή διαβιβάζει το πόρισμα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100 του Συντάγματος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων