Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Νοε-2017 16:04

  ΣΥΡΙΖΑ: Η Μ. Σπυράκη ήταν "σαν έτοιμη από καιρό" για τη μονταζιέρα της ΝΔ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Μαρία Σπυράκη ήταν "σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας" επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση του στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου και ευρωβουλευτού της ΝΔ για τη στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος στη συζήτηση ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο, για την προστασία όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
   
  "Καταρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τα εξαιρετικά "γρήγορα” αντανακλαστικά της, αφού...κατάφερε να απαντήσει μία βδομάδα μετά στην ανακοίνωση μας για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers)" τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
   
  "Ωστόσο, η απάντησή της έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αποκάλυψε ότι άδειασε μεγαλοπρεπώς τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς, προκειμένου να διασώσει την θέση της, ισχυρίστηκε πως τους "παρότρυνε” να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση.

  Προκειμένου να θολώσει περαιτέρω τα νερά, η Μ. Σπυράκη επικαλέστηκε τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία όντως εμφανίζεται πως υπερψήφισε το τελικό κείμενο. Στα πρακτικά, ωστόσο, που επικαλέστηκε, είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο η αποχή των υπόλοιπων ευρωβουλευτών της ΝΔ από την τελική ψηφοφορία, αλλά και οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επιχειρούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό κείμενο, θέτοντας προσκόμματα στην προστασία των καταγγελτών. Οι 3 τροπολογίες αυτές, οι οποίες συνυπογράφονταν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη, υπερψηφίστηκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, και βεβαίως τη Μ. Σπυράκη. Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τη σημερινή της απάντηση, η Μ. Σπυράκη ήταν "σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της ΝΔ".
   
  Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτει τα πρακτικά της συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο με τα ονόματα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πως ψήφισαν στο τελικό κείμενο και στις τροπολογίες.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων