Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Νοε-2017 14:48

  Προς το αρχείο η δικογραφία για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προς το αρχείο η δικογραφία για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

  Στο συμπέρασμα πως δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ στον Περισσό, καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

  Η δικογραφία σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ, όμως η εισαγγελέας πρωτοδικών Βάια Ακριβού που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση αναφέρει στο πόρισμά της πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο καθώς δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα.

  Εκκρεμεί βέβαια η σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα η εισαγγελέας επικαλείται την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία γνωμοδότησε πως δεν προκύπτει παραβίαση του απορρήτου. Μάλιστα στην προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων των χρηστών μέσω της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, διαπιστώθηκε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

  Όπως καταλήγει δε η κ. Ακριβού και από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων