Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Νοε-2017 19:51

  "Όπλισαν" οι δικαστές με προσφυγές στο Μισθοδικείο κατά του ν. Κατρούγκαλου

  "Όπλισαν" οι δικαστές με προσφυγές στο Μισθοδικείο κατά του ν. Κατρούγκαλου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μπαράζ προσφυγών κατά του νόμου Κατρούγκαλου που - σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους - μείωσε τις συντάξεις τους επιπλέον κατά 40% (συνολικά τα χρόνια της κρίσης έως και 74%), εξαπολύουν οι δικαστές.
   
  Σήμερα αναβλήθηκε από το Μισθοδικείο για τις 5 Δεκεμβρίου 2017 η πρώτη προσφυγή του τέως αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ευάγγελου Νταή, προκειμένου να συζητηθεί με τις αντίστοιχες προσφυγές του πρώην πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαου Αγγελάρα, και της γενικής γραμματέως της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αγγελικής Σμυρνιού. Επίκεινται δε προσφυγές του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεωργίου Παναγιωτόπουλου και του προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Σταμάτιου Γιακουμέλου.

  Οι δικαστές αναφέρουν πως η συνολική περικοπή των συντάξεων των δικαστών,  κ.λπ., από την εφαρμογή των μνημονίων έως και την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016, ανήλθε περίπου σε ποσοστό 74%. Μόνο οι νέες περικοπές των συντάξεων ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Εξ αυτού, όπως λένε το καθαρό ποσό των συντάξεων των προέδρων Αρείου Πάγου κυμαίνεται από 1.450 ευρώ έως 1.675 ευρώ.  

  Ζητούν να ακυρωθεί ο νόμος 4387/2016 ως αντίθετος σε πολλές διατάξεις του Συντάγματος, όπως και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές:
   
  1) της ισότητας ενώπιον του νόμου και της ισότητας στα δημόσια βάρη,
   
  2) της αναλογικότητας,
   
  3) της ανταποδοτικότητας,
   
  4) της ασφάλειας δικαίου και
   
  5) της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του κράτους προς τους πολίτες.

  Η συζήτηση στο Μισθοδικείο αναβλήθηκε μετά από αίτημα του δικηγόρου του Δημοσίου (ΝΣΚ), Νικολάου Καραγιώργη. Μετά από αυτές, αναμένεται πάντως και νέο κύμα προσφυγών για τις νέες περικοπές των συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ των δικαστικών λειτουργών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων