Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Νοε-2017 10:05

  Αλλαγές στα διόδια εξήγγειλε ο Σπίρτζης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αλλαγές στα διόδια εξήγγειλε ο Σπίρτζης

  Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προγραμματίζει το υπουργείο Υποδομών, με την αρχή να εκτιμάται ότι θα γίνει από την Εγνατία Οδό. 

  Οι οδηγοί, όταν και εφόσον εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια με ορίζοντα τέλη του 2019 (θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, να επιλεγεί ο ανάδοχος και να εγκατασταθεί το σύστημα), θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο μέσω πιστωτική-χρεωστικής κάρτας. 

  Έτσι, μέλλει να φανεί, εάν μέσα στις επόμενες επτά εβδομάδες το υπουργείο Υποδομών, μέσω της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οδικών Τελών θα προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.

  Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών μιλώντας στον "Αντ1" θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε.

  Εξηγώντας, τον τρόπο πληρωμής, ανέφερε ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

  Όπως είπε, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.

  "Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση", είπε ο Χ. Σπίρτζης και προσδιορίζοντας χρονικά την αλλαγή αυτήν, σημείωσε πως "μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία".

  Το σύστημα, εξήγησε, θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, "οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν".

  "Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι των διοδίων θα απορροφηθούν αλλού", ανέφερε διασκεδάζοντας τις ανησυχίες των εργαζομένων στα διόδια.

  Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην απαγόρευση των φορτηγών στις εθνικές οδούς, σημειώνοντας πως "η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται εκτάκτως όταν έχουμε μεγάλες εξόδους. Τα Σαββατοκύριακα πρέπει να συνεννοηθούμε με την Τροχαία, για να κυκλοφορούν συγκεκριμένα μεγάλα οχήματα"

  "Το ότι σκοτώνονται οι πολίτες μας στους παραδρόμους είναι γεγονός. Δεν με νοιάζει καθόλου αυτό που λένε οι μεταφορικές εταιρείες", είπε απαντώντας στις αιτιάσεις των μεταφορικών εταιρειών ότι αν τα φορτηγά μπαίνουν αναγκαστικά στις Εθνικές Οδούς θα ανέβει το κόστος μεταφοράς και συνεπώς και διάθεσης των προϊόντων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων