Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Νοε-2017 09:44

  Ισολογισμό κάθε τρίμηνο θα δημοσιεύουν οι ΔΕΚΟ

  Ισολογισμό κάθε τρίμηνο θα δημοσιεύουν οι ΔΕΚΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στον τρόπο διοίκησης των ΔΕΚΟ που θα μεταφερθούν στο υπερταμείο, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής".

  Οι ΔΕΚΟ θα αποκτήσουν κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, υποχρέωση τριμηνιαίας δημοσιοποίησης των οικονομικών τους μεγεθών, με τον ετήσιο ισολογισμό και στα αγγλικά, τήρηση των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων σε Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, επιτροπές εσωτερικού ελέγχου, ετήσια και πενταετή επιχειρησιακά σχέδια, ονομαστική αναφορά των αποδοχών των μελών των διοικήσεων κ.ά.

  Οι νέοι κανόνες λειτουργίας θα αφορούν το σύνολο των θυγατρικών του υπερταμείου. Για κάθε εταιρεία προβλέπεται η δημιουργία διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου, ενώ οι διοικήσεις θα αξιολογούνται ανά δύο χρόνια. Ορίζεται επίσης ότι οι επιχειρήσεις που συνιστούν φορείς γενικής κυβέρνησης, θα συνεχίσουν να υποβάλλουν μηνιαίες δημοσιονομικές αναφορές.

  Τέλος, ο νέος εσωτερικός κανονισμός ρυθμίζει τις σχέσεις του τριγώνου που ορίζουν το υπερταμείο, το Δημόσιο (κυβέρνηση) και η ΔΕΚΟ. Οι σχέσεις λοιπόν των τριών ρυθμίζονται μέσω του Μηχανισμού Συντονισμού, ο οποίος στόχο έχει να συγκεράσει τις προτεραιότητες και τους στόχους κυρίως των δύο πλευρών, δηλαδή του Δημοσίου και του υπερταμείου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων