Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 18:18

  Τζ. Πάιατ: Η προώθηση του σεβασμού αποτελεί προτεραιότητα των ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, "να προωθήσει την αρχή της ανεκτικότητας, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη" χαιρέτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

  Κατά τον χαιρετισμό του στην δεύτερη διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών για τον "Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή", ο κ. Πάιατ εξέφρασε την εκτίμησή του προς όλους τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, για τη δέσμευσή τους "να υποστηρίξουν το σημαντικό ζήτημα της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της πολυφωνίας".

  Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Τραμπ, "στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο αύριο -όπου οι καλοί άνθρωποι όλων των θρησκειών, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και Εβραίοι και Ινδουιστές, μπορούν να ακολουθούν τις καρδιές τους και να λατρεύουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους".

  Ο κ. Πάιατ σημείωσε ακόμα, πως κατά την έναρξη της φετινής Έκθεσης για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δεσμεύτηκε "να συνεχίσει το έργο μας με περιφερειακούς εταίρους για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτικών κοινοτήτων από τρομοκρατικές επιθέσεις και για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς". Προσέθεσε επίσης, πως "όπου η θρησκευτική ελευθερία δεν προστατεύεται, γνωρίζουμε ότι η αστάθεια, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο βίαιος εξτρεμισμός έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να ριζωθούν".

  Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με την προβολή σύντομου τηλεοπτικού μηνύματος από τον ειδικό σύμβουλο των ΗΠΑ για τις Θρησκευτικές Μειονότητες στην Εγγύς Ανατολή και τη Νότια/Κεντρική Ασία, Νοξ Τέιμς (Knox Thames). Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τέιμς τόνισε μεταξύ άλλων, πως η θρησκευτική ελευθερία βρίσκεται στην καρδιά της αμερικανικής νομοθεσίας και ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό, Νίκο Κοτζιά, για τη διεξαγωγή της Διάσκεψης. Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ να προστατεύσουν τη θρησκευτική ελευθερία και τον πλουραλισμό.

  Τέλος, σημειώνεται πως σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Πάιατ εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για τη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών για το "Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή", τονίζοντας ότι "η προώθηση σεβασμού ανάμεσα στις θρησκείες συνιστά προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ