Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 13:31

  Η ώρα των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  Η ώρα των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το καθεστώς κάτω από το οποίο θα καταθέσουν στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες εξετάζει το δικαστήριο που συνεδρίασε σήμερα στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζητεί την παρουσία δικαστικού λειτουργού στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ, από όπου αναμένεται να εξεταστούν. Η πρόταση- αίτημα της υπεράσπισης, είναι να παρίσταται ένας ή δυο εκ των αναπληρωματικών δικαστικών από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης τους: "Πως θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; `Η εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπάλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;", είπαν.

  Οι συνήγοροι σημείωσαν ακόμη ότι εκτός από την απόκρυψη των στοιχείων των μαρτύρων, θα καταθέσουν σύμφωνα με τον νόμο και με αλλοιωμένη φωνή. Συνεπώς, μπορεί τη θέση τους να πάρει οποιοσδήποτε. "Πως θα γνωρίζουμε ποιος θα εξετάζεται;"διερωτήθηκαν.

  Στην πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να παρασταθεί δικαστής από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης, χωρίς όμως την μετάδοση εικόνας, αφού ο μάρτυρας έχει την ιδιότητα του προστατευόμενου.

  Το δικαστήριο δεν ανακοίνωσε την απόφαση του και διέκοψε την συνεδρίαση του για την 1η Νοεμβρίου. 

  Π. Στάθης 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020