Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 11:08

  Κύπρος: Εντός του επόμενου έτους 4-5 γεωτρήσεις

  Κύπρος: Εντός του επόμενου έτους 4-5 γεωτρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να γίνουν είτε 4 είτε 5 γεωτρήσεις, δήλωσε  στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο τέλος του 2018 θα ξέρουμε πλέον τους υδρογονανθρακικούς πόρους της Κύπρου και θα μπορούν να παρθούν οι αποφάσεις για την εκμετάλλευσή τους.

  Σύμφωνα με το SigmaLive ο κ. Λακκοτρύπης, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού του Υπουργείου του για το 2018, είπε ότι περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να μας ενημερώσει η ΕΝΙ πότε θα κάνει τις γεωτρήσεις της.  Ήδη, πρόσθεσε, ζητούν άδεια για τα τεμάχια 6,8 και 3 για τις περιβαλλοντικές μελέτες και ούτω καθεξής.

  Ταυτόχρονα, ανέφερε, έχουμε την πρόθεση της Exxon Mobil να κάνει δύο γεωτρήσεις το 2ο εξάμηνο του 2018. 

  Οπότε, είπε, "αναμένω τους επόμενους 12 μήνες να έχουμε είτε 4 είτε 5 γεωτρήσεις, οι οποίες θα είναι άκρως σημαντικές για τη συνέχεια". Διότι, πρόσθεσε, "στο τέλος του 2018 θα ξέρουμε πλέον τους υδρογονανθρακικούς πόρους που έχουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας σε ότι αφορά τον 3ο άξονα της στρατηγικής μας που είναι η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ