Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Οκτ-2017 17:26

  Κατηγορητήριο για τον 29χρονο: "Εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού δεν σκότωσες τον Λουκά Παπαδήμο"

  Κατηγορητήριο για τον 29χρονο: "Εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού δεν σκότωσες τον Λουκά Παπαδήμο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σε έναν λάθος υπολογισμό της εκρηκτικής ύλης που περιείχε το τρομοδέμα το οποίο απέστειλε στον Λουκά Παπαδήμο αποδίδουν οι διωκτικές αρχές το γεγονός ότι δεν σκοτώθηκε ο πρώην πρωθυπουργός στις 25 Μαΐου, όταν εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος μέσα στο αυτοκίνητό του που κινούνταν στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του 29χρονου ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, τον κατηγορεί για την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου καθώς και για την αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

  Χαρακτηριστικά, αφού αναφέρει πως εντάχθηκε ως μέλος στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2016, σημειώνει:

  "Έχοντας αποφασίσει, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από τη διάνοιξή του να του επιφέρεις τον θάνατο".

  Στο κατηγητήριο επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια "εξωτερικά", και συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η "έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και στους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα".

  Οι ανακριτικές αρχές τον θεωρούν επίσης κατασκευαστή των οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής  στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους εν λόγω αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους στη συνέχεια ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες και τελικά εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ