Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Οκτ-2017 15:33

  Δεύτερη δίωξη για "τρομοκρατικές πράξεις που μπορούν να βλάψουν τη χώρα" κατά του 29χρονου

  Δεύτερη δίωξη για "τρομοκρατικές πράξεις που μπορούν να βλάψουν τη χώρα" κατά του 29χρονου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Δεύτερη δίωξη για σειρά ενεργειών "που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας" ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 29χρονου ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης για τα τρομοδέματα σε Λουκά Παπαδήμο, Β. Σόιμπλε και ΔΝΤ. Η νέα δίωξη αφορά στα ευρήματα (όπλα κ.λπ.) κατά τη σύλληψή του και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  -Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

  -Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου

  -Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων

  -Όλα αυτά τελέστηκαν με τρόπο, σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας

  -Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων

  -Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ' επάγγελμα

  -Διακίνηση ναρκωτικών

  Για τα αδικήματα αυτά (κι επειδή υπάρχει κατηγορία ναρκωτικών) παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή στην Ευελπίδων την ερχόμενη Τετάρτη και εν συνεχεία -πιθανότατα- η δικογραφία θα συσχετιστεί με αυτήν που ήδη χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος.

  Ο δεύτερος συλληφθείς που σχετίζεται με την υπόθεση (συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας) έχει κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε σε αυτόφωρο μονομελές αύριο. Είναι ξεχωριστή δικογραφία, αλλά έγινε κοινή μεταγωγή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ