Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Οκτ-2017 12:40

  Πάγκοι τοπικών προϊόντων και στους αυτοκινητοδρόμους

  Πάγκοι τοπικών προϊόντων και στους αυτοκινητοδρόμους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνη 
   
  Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η δυνατότητα πώλησης τοπικών προϊόντων στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) των κλειστών αυτοκινητοδρόμων ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Μαυραγάνη.

  Τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα βάζει τους πάγκους τοπικών προϊόντων στους ΣΕΑ εξήγγειλε ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Θεοφύλακτου. Όπως είπε ο βουλευτής "ήμουν στα εγκαίνια και των ΣΕΑ Επισκοπικού και Τεμπών, γιατί τη Δυτική Μακεδονία, πραγματικά, την αφορούν αυτοί οι δρόμοι και τη βγάζουν από την απομόνωση και συμβάλουν στην ασφαλέστερη και ταχύτερη διακίνηση όλων μας". Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι από τους παλιούς επαρχιακούς δρόμους ο οδηγός σταματούσε, αγόραζε προϊόντα και έτσι γινόταν ένα εμπόριο και ο παραγωγός μπορούσε να προωθήσει τα προϊόντα του και ο επιχειρηματίας το ίδιο. "Τώρα και για τον οδηγό είναι δύσκολο, δεν θα σταματήσει, γιατί φεύγει από τον καινούργιο δρόμο με ταχύτητα και με ασφάλεια και δεν θα μπει στην πόλη για να ψωνίσει προϊόντα", κατέληξε ο κ. Θεοφύλακτος.  

  Ο υφυπουργός Υποδομών απαντώντας δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό και μάλιστα θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

  "Είμαστε θετικοί στην ιδέα σας. Είμαι απόλυτα σύμφωνος. Θέλω μόνο να προσέξουμε, όταν θα δημιουργήσουμε αυτές τις νέες αγορές στους άξονες αυτούς, να μην υπάρξουν αποκλεισμοί, να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια δημιουργίας καρτέλ", τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ