Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 16:01

  ΥΠΕΝ: Συνάντηση εργασίας για τους κώδικες φυσικού αερίου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση εργασίας για την "Εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κωδίκων Δικτύου Αερίου στην Ελλάδα", συνδιοργανώνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). 

  Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Αμαλία, συμμετέχουν η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ENER), η οποία πρότεινε στο ΥΠΕΝ τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ENTSO-G). 

  Σκοπός της συνάντησης εργασίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διάλογου των φορέων της αγοράς φυσικού αερίου για θέματα που σχετίζονται με τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών κωδίκων για τη χονδρεμπορική αγορά αερίου. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν η εφαρμογή του μηχανισμού κατανομής δυναμικότητας στο σημείο διασύνδεσης Σιδηροκάστρου, η εξισορρόπηση του συστήματος μεταφοράς αερίου, καθώς και η μεθοδολογία τιμολόγησης της μεταφοράς. Επιπλέον, θα συζητηθούν τα ζήτημα της διαλειτουργικότητας με τα γειτονικά συστήματα μεταφοράς αερίου και η βελτίωση του καθεστώτος πρόσβασης στην εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας. 

  Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τις  απόψεις τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που αντιμετωπίζουν και να υποβάλλουν προτάσεις.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ