Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 15:55

  Τρεις νέες επενδυτικές προτάσεις παρουσιάστηκαν σε 10 επιχειρηματικούς "αγγέλους" του ΕΒΕΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις νέες επενδυτικές προτάσεις παρουσιάστηκαν σε 10 επιχειρηματικούς "αγγέλους" του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (BANG) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας σε σχετική συνάντηση. Οι 3 επιχειρηματικές προτάσεις ήταν οι εξής:
   
  1. Ardustech (Βασίλης Σιώρος - 'Ακης Καπέτας): αφορά την παραγωγή ελαιόλαδου σε στερεή μορφή (πούδρα), χωρίς να αλλάξει η χημική σύσταση του ελαιόλαδου αλλά ούτε και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη καινοτόμων συστατικών τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, τα οποία προέρχονται από την πλούσια ελληνική αγροτική κληρονομιά (http://www.ardustech.com).
   
  2. Anastazio-Jewellery (Αναστάσιος Κωτσόπουλος): ανερχόμενο brand κοσμημάτων (http://www.anastazio-jewellery.com).
   
  3. Alkman-Medical (Γλυκοφρύδης - Παππάς): επικεντρώνεται στην έρευνα, το σχεδιασμό, την κατασκευή καινοτόμων θεραπευτικών ιατρικών συσκευών.
   
  Τα μέλη του δικτύου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προτάσεις, έκαναν ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις για την προτεινόμενη τους ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων/υπηρεσιών κ.α. Παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.
   
  Οι σχετικοί φάκελοι των ομάδων έχουν αποσταλεί στους "Επιχειρηματικούς 'Αγγελους" και αναμένονται οι πρώτες κατ' ιδίαν συναντήσεις από την επόμενη εβδομάδα. "Τα αποτελέσματα των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν, όμως, το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην χώρα μας" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
   
  Ο επικεφαλής του BANG και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Παύλος Θωμόγλου δήλωσε: "καλωσορίζουμε το νέο μας όνομα - BANG - που εκφράζει και τη νέα μας πορεία για το 2018 στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Αναπτύσσουμε το δίκτυό μας στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, καταγράφουμε την επενδυτική στρατηγική των "Αγγέλων" μας και διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με τις θερμοκοιτίδες, τους επιταχυντές και τους άλλους φορείς του οικοσυστήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό για να μπορέσουμε εν τέλει να επιτελέσουμε τον στόχο μας. Να στηρίξουμε, δηλαδή, τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους, με χρηματοδότηση, δικτύωση και ενεργητικό mentoring".
   
  Ο επιστημονικός διευθυντής του δικτύου, καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις εσωτερικής οργάνωσης και εξωστρέφειας του BANG που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017. Ο κ. Παλάσκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες προώθησης του θεσμού των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην Ελλάδα με δράσεις θεσμικής κατοχύρωσής του, ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών και το άνοιγμά του BANG στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων Επιχειρηματικών Αγγέλων σε επιλεγμένους νομούς αρχικά, και το εξωτερικό.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ