Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 18:37

  Ενημέρωση Νορβηγίδας ειδικού για τον καθαρισμό του Σαρωνικού

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες με τις οποίες αντιμετωπίζεται η ρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου, μετά το ναυάγιο του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ", είχε σήμερα η Χίλντα Ντόλβα (Hilde Dolva), σύμβουλος του τμήματος Περιβάλλοντος και Σχεδιασμού της Νορβηγικής Παράκτιας Διοίκησης.
   
  Η κ. Dolva ήρθε στην Ελλάδα μετά από αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προς τον πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Jorn Eugene Gjelstad.
   
  Παρουσία του κ. Κουρουμπλή και υπηρεσιακών παραγόντων, η κ. Dolva ενημερώθηκε για τις μετρήσεις, τη μεθοδολογική προσέγγιση και για τα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
   
  Το ΕΛΚΕΘΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Σπυρίδων Μαυράκος, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, Βασίλειος Λυκούσης, οι διευθυντές Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Αριστομένης Καραγεώργης και Γιάννης Χατζηανέστης, καθώς και οι ερευνητές Σουλτάνα Ζερβουδάκη και Κωνσταντίνος Παρινός.
   
  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, καθώς επίσης και στελέχη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ