Σκουρλέτης: Θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους

Πέμπτη, 22-Ιουν-2017 09:37

Σκουρλέτης: Θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:13

Προκήρυξη θέσεων μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ σκοπεύει να προκηρύξει το Υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους καθαριότητας 8μηνης διάρκειας, των οποίων το Ελέγκτικό Συνέδριο την παράταση των συμβάσεων έκρινε αντισυνταγματική. Αυτό δήλωσε ο ΥΠΕΣ, κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη εφημερίδα "F&M Voice".

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως πως πρέπει "να διευκρινίσουμε, όμως, πως άλλη είναι η περίπτωση των συμβασιούχων καθαριότητας οκτάμηνης διάρκειας -σε αυτούς  αναφέρεται το Ελεγκτικό Συνέδριο- και άλλες οι περιπτώσεις των χιλιάδων συμβασιούχων, οι οποίοι επί χρόνια απασχολούνται στις ίδιες θέσεις, μέσα από συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις.

Για μεν τους πρώτους, σκοπεύουμε να προκηρύξουμε θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τις άλλες περιπτώσεις, αφού καταλήξουμε σε κάποια σαφή κριτήρια, θα πρέπει να πιστοποιήσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση. Η λύση που επεξεργαζόμαστε θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, που απαγορεύει την κατάχρηση της σύμβασης”.

Σημειώνεται πως σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου Γ. Πατούλη,  του Προεδρείου του Δ.Σ. και των επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ στις 11 π.μ. με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης έξω από το Υπουργείο . Σήμερα πραγματοποιείται γενική απεργία στους δήμους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ . 

Δ. Κατσαγάνης