Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Μαϊ-2017 16:04

  Παγώνει προσωρινά η "απαίτηση" Παππά να παραιτηθούν από τις αγωγές τους υπάλληλοι που απολύθηκαν με το μαύρο της ΕΡΤ

  Παγώνει προσωρινά η "απαίτηση" Παππά να παραιτηθούν από τις αγωγές τους υπάλληλοι που απολύθηκαν με το μαύρο της ΕΡΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μια απαίτηση προς τους εργαζομένους που απολύθηκαν με το μαύρο της ΕΡΤ που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά εκ μέρους της κυβέρνησης, θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζομένων.

  Πρόκειται ουσιαστικά για την κυβερνητική αξίωση, μέσω υπουργικής απόφασης, να επιστραφούν (συμψηφιστούν) ουσιαστικά οι αποζημιώσεις που πήραν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν  με το μαύρο στην ΕΡΤ, όπως επίσης και όσα χρήματα έλαβαν από άλλες πηγές μέχρι την επαναπρόσληψή τους στο σχήμα της ΝΕΡΙΤ.

  Μέχρι να συζητηθεί η κύρια προσφυγή των εργαζομένων, με απόφαση του συμβούλου Επικρατείας Ευθύμιου Αντωνόπουλου, παγώνει η απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών (12-4-2017), με την οποία υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να υποβάλλουν παραιτήσεις από τις δικαστικές τους διεκδικήσεις, το διάστημα που στη δημόσια τηλεόραση είχε πέσει "μαύρο" έως την επαναλειτουργία της, προκειμένου να συμψηφιστούν οι αποδοχές του εν λόγω διαστήματος. Η απαίτηση για παραίτηση δικαστικών αξιώσεων είναι αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη απορία. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ και 391 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

  Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αναστολής που ζητούν η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Εισηγήτρια της υπόθεσης έχει οριστεί η σύμβουλος Επικρατείας κ. Όλγα Παπαδοπούλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ