Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Απρ-2017 10:07

  Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης: Τα αρχαία ελληνικά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκδήλωση με θέμα "Η Θέση των Αρχαίων Ελληνικών στην Σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα" πραγματοποίησε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ.), στην  Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 26 Απριλίου.

  Με κοινό τόπο και συμπέρασμα την αδήριτη ανάγκη διαφύλαξης και ενίσχυσης της κλασικής παιδείας, οι ομιλητές, είπαν μεταξύ άλλων:

  Ο Ιωάννης Π. Χουντής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ. και φιλόλογος, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι θα έρθουν εγγύτερα στα Αρχαία Ελλληνικά και γιατί αυτά δεν πρέπει να καταργηθούν από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  Ο Χρήστος Τσαγγάλης, Καθηγητής Φιλολογίας του ΑΠΘ και Διευθυντής του Τομέα Κλασικών Σπουδών, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας κλασσικών τάξεων στο Λύκειο, ενώ έκανε λόγο για μία συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στον τομέα της κλασσικής παιδείας.

  Η Άννα Λάμαρη, Λέκτωρ Φιλολογίας του ΑΠΘ, παρουσίασε την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου ως πρότυπο (Case Study) για την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Ελλάδα.

  Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση άνθρωποι του οικονομικού και πολίτικου βίου της πόλης μα το σημαντικότερο, νέες και νέοι, 18-28 ετών με όρεξη και διάθεση να ακούσουν κάτι που τους αφορά.

  Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕ.ΑΣ.Μ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, σημείωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του την σημασία που έχουν για τον Ινστιτούτο οι ανθρωπιστικές σπουδές, καθώς και τον ωφέλιμο ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν στην ευρύτερη παίδευση των Ελλήνων πολιτών. Δεν έλειψε να αστειευτεί με το γεγονός ότι παρότι Οικονομολόγος ο ίδιος, θα ήθελε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής εκ νέου.

  Την συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Μουράτης, με εξειδίκευση στην Υπολογιστική Γλωσσολογία.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων