Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Απρ-2017 21:48

  Η Διάσκεψη των Βρυξελλών υπόσχεται βοήθεια 6 δισ. δολαρίων στη Συρία για το 2017

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε σήμερα να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα προγράμματα χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας για το έτος 2017 που προορίζονται για τους άμαχους και τους Σύρους πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

  Η διάσκεψη οδήγησε στο να εξασφαλιστεί "μια υπόσχεση σε συλλογικό επίπεδο για το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φέτος" διευκρίνισε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, στην αυλαία της συνόδου.

  Χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε "εντυπωσιακό", ο Επίτροπος συμπλήρωσε:

  "Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της αλληλεγγύης μας" όμως "πρέπει να προχωρήσουμε πέραν των διακηρύξεων και να υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις".

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώτος δωρητής παγκοσμίως για τη συριακή σύρραξη, δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει το ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων "για το τρέχον έτος" επισήμανε ο αξιωματούχος.

  Ο ΟΗΕ από την πλευρά του εκτιμά ότι θα χρειαστεί το 2017 το ποσό των 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 4,7 δισεκατομμύρια για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες των χωρών της περιοχής που τους υποδέχονται.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ