Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Αυγ-2016 12:28

  Ν. Παππάς: Με την παραπομπή Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ ανοίγει μια πληγή που πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος

  Ν. Παππάς: Με την παραπομπή Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ ανοίγει μια πληγή που πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου ανοίγει μια πληγή που πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα. 

  "Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πως και εάν διογκωθήκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο", δήλωσε ο κ. Παππάς σχετικά με την παραπομπή του Α. Γεωργίου. Και συμπλήρωσε: Το αφήγημα του πρόσφατου παρελθόντος για τη χώρα θα αποτελέσει επίδικο του πολιτικού ανταγωνίσιμου. Θα δοθεί μάχη για να εξηγηθεί και να εξιστορηθεί το τι ακριβώς συνέβη, και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η πορεία της χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και που θέλει η κάθε πολιτική δύναμη να οδηγήσει την χώρα,

  Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα υπάρξουν εκλογές το φθινόπωρο ο κ. Παππάς απάντησε για ακόμη μια φορά "όχι".

  Προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος ο διαγωνισμός για τις άδειες 

  Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς σημείωσε ότι προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, σημειώνοντας πως βρίσκεται στη διαδικασία της προεπιλογής των διαγωνιζομένων, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα τους να κάνουν ενστάσεις σε σχέση με άλλους διαγωνιζόμενους. Στη συνέχεια η επιτροπή ενστάσεων θα πρέπει να αποφανθεί ώστε να υπάρξει ο τελικός κατάλογος διαγωνιζομένων.

  Για τον κ. Στουρνάρα
   
  O κ. Στουρνάρας είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας και έχει την αυτονομία του, απάντησε ο υπουργός Επικρατείας όταν ρωτήθηκε για όσα δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, και αναφορικά με τα σενάρια για την πολιτική σταδιοδρομία. "Είναι θεμιτές οι πολιτικές φιλοδοξίες. Αλλά όταν γίνονται δηλώσεις που ασκούν κριτική στον τρόπο που πολιτεύθηκε η πρώτη μας διακυβέρνηση και το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, ε… δεν θα μένουν αναπάντητες, υπό το φως δε της επαναλαμβανόμενης αλλά τον τελευταίο καιρό εκκωφαντικής αυτοκριτικής που έκανε το ΔΝΤ", είπε ο υπουργός Επικρατείας και σημείωσε ότι ενώ το ίδιο το ΔΝΤ έχει κάνει αυτές τις παραδοχές, έρχονται ορισμένοι και ασκούν κριτική στην σημερινή κυβέρνηση επειδή αυτούς τους άπιαστους και υπερβολικούς δημοσιονομικούς στόχους, που αποδέχεται πλέον και το ΔΝΤ, επιχείρησε αυτή η κυβέρνηση και κατάφερε να τους μειώσει. Οι δηλώσεις αυτές δεν θα μένουν αναπάντητες, επέμεινε ο υπουργός.
   
   
  Για τη ΝΔ
   
  Ο κ. Παππάς απέκλεισε ενδεχόμενο εκλογών ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ και την επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα η αξιωματική αντιπολίτευση για την αποστολή που παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κρατικού αερολιμένα της Πάρου, δήλωσε σκωπτικά: "Μόλις γυρίσαμε 54 άτομα από την Πάρο! Εδώ πέρα αναδεικνύεται ότι η ΝΔ αδυνατεί να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει μια κριτική και μια κουβέντα σε σχέση με τις βασικές κεντρικές επιλογές, τόσο στους θεσμούς όσο και στην οικονομία, τις πολιτικές προτεραιότητες που αυτή η κυβέρνηση βάζει και εφαρμόζει. Η ΝΔ το ρίχνει λοιπόν στην σκανδαλολογία. Ο κ. Μητσοτάκης, διερωτώμαι πραγματικά, επειδή διασύρθηκαν και ο αντιπρόεδρός του και ο κ. Βρούτσης, με τα ψέματα που είπαν, θα τους κρατήσει στη θέση τους; αυτούς επιλέγει δηλαδή; Να περιμένουμε το επόμενο ψέμα; Τι θα περιμένουμε από αυτούς τους κυρίους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, να πουν οτιδήποτε τερατώδες; Και να καθοδηγήσουν την πολιτική συζήτηση σε πράγματα που δεν αφορούν και τη ζωή των πολιτών και είναι απολύτως ανακριβή";

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020