Από τη Δ. Θράκη ο Έλληνας 17χρονος, "ήρωας του Μονάχου"
Σάββατο, 23-Ιουλ-2016 14:12
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:56
Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, μουσουλμάνος από τη Δυτική Θράκη και συγκεκριμένα από το χωριό Άρατος της Ροδόπης, είναι ο Έλληνας πολίτης που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Ιρανογερμανού που αιματοκύλησε το Μόναχο, σύμφωνα με το cnn.gr.
Όπως μετέδωσε το περιοδικό Azinlikca, ο Νταϊτσίκ ήταν γεννημένος το 1999 και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πατέρας του Νταϊτσίκ, μόλις έμαθε το τραγικό νέο, υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Μονάχου.
Η κηδεία του 17χρονου θα γίνει τις επόμενες μέρες στον Άρατο της Ροδόπης.
Νωρίτερα το capital.gr μετέδωσε:
Την ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 17χρονο ομογενή, παιδί Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Θράκη, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε τα πυρά του δράστη όταν προσπάθησε να προστατεύσει την αδελφή του.
Μάλιστα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για "τον ήρωα του Μονάχου που θυσιάστηκε για την αδελφή του".
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.